Hoppa till sidans innehåll
Foto: Klas Rockberg

STSA Summer Camp

16 JUN 2017 12:00
Under två dagar intog Ski Team Sweden Alpine Summer Camp, Lugnet i Falun. De 55st deltagarna som kom från 12st olika föreningar bjöds på en härlig mix av gymnastik, snabba fötter, cykling och annat skoj.
  • Skapad: 16 JUN 2017 12:00

STSA Summer Camp arrangerades första gången förra sommaren och blev en helg där både aktiva och tränare fick möjlighet att inspireras och träna med landslagsåkare och tränare.

I år var första stoppet i Falun där den fullspäckade helgen inledes med en timme på mountainbike, slingriga och branta backar bemästrades med bravur av deltagarna.

 

Lägret hade fin besök av landslagsåkarna, Nathalie Eklund, som deltog hela helgen för att svara på frågor samt peppa och instruera åkarna i dess olika fysövningar. Nathalie delade med sig av sina färdigheter från gymnatikens värld.

 

På schemat stod även en tur upp till Lugnets hoppbackar med bergbanan, väl uppe bjöds det på fina vyer, god glass och för några även hopp-simulator.

 

– Deltagarna på förra årets läger utmanades på ett roligt sätt och blandade djup koncentration, glädje, frustation och givetvis mycket skratt. I år har vi lärt oss mer av förra årets deltagare och ska erbjuda ett liknande koncept, med fokus på lekfullhet. Vi vill dela med oss av den kunskap som finns inom organisationen rörande fysträning för att stimulera nästa generations alpina atleter, säger Jonas Enqvist, fystränare.

Till helgen välkomnas 60st nya deltagare när lägret gör nedslag i Luleå.

Skribent: Lisa Ek
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info