Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tone Blom

Tredje finalhelgen i LVC

18 MAR 2017 20:58
När det blivit dags för Lilla Världscupens tredje finalhelg var det regionfinal i Bollnäs för alpina föreningar i Hälsingland, Jämtland-Härjedalen, Medelpad och Ångermanland.
  • Skapad: 18 MAR 2017 20:58

Lilla Världscupen har kommit in i sitt slutskede och sin tredje finalhelg. Finalerna inleddes för ett par veckor sedan med regionfinal i Tärnaby och förra helgen var det Norrlandsfinal i Sundsvall samtidigt som det var Götafinalen och regionfinal i Norrköping.

Tävlingarna hölls i Bollnäs och det var tydligt att LVC-finalerna fortsatt hade skidglädje i fokus.

När en skidtävling ramas in av skidglädje snarare än ren prestation har arrangörerna lyckats. När deltagarna står kring målfållan för att krama om sina kompisar efter sina åk och för att ge glada tillrop till alla som deltar, när engagerade volontärer gör allt för att skapa en bra tävling, och när föräldrar står och väntar med uppmuntrande ord efter målgång visar alpinsporten sig från sin bästa sida.

Det var precis så det var i Bollnäs när det var regionsfinal i Lilla Världscupen på lördagen. Med drygt 140 startande ungdomar och strålande sol var förutsättningarna optimala. 

Musiken skvalade och grillarna och wok-pannan gick heta när de tillresta ungdomarna skulle göra upp i storslalom. Stämningen var helt enkelt på topp och åkarna tyckte det var kul att tävla och berömde banan när de kommit ner.

Bollnäs Alpina, som stod som arrangör för regionsfinalen för Region 2 för U11 och U12, har under den gångna säsongen stått som värd för flera arrangemang.

Det började med SM i skicross och samma vecka höll de i Alpina parallell-SM. Efter det arrangerade klubben dubbla FIS-tävlingar och dubbla ENL-tävlingar tillsammans med USM-kval i slalom för Region 2, och nu avslutar de säsongen med LVC-final för Region 2.

Klubben har genom säsongen fått bra erfarenhet av att hålla i arrangemang och det sken igenom på lördagen när det var storslalom på schemat. 

– Tävlingen har ju varit en strålande succé. Det har gått hur bra som helst och det tror jag de flesta som varit här håller med om. Vi börjar bli ganska duktiga på att arrangera tävlingar, berättar Per-Olof Bengtsson, som i vanliga fall är tränare i klubben, men som idag var banchef.

Att arrangera tävlingar flera gånger på en säsong ger en viss rutin, men Per-Olof är ändå tacksam för sakerna som inte går att kontrollera men som ändå gått organisationens väg.

– Vi har ju haft riktigt fina förutsättningar den här helgen. Underlaget har varit kanon, sagolikt väder, barn och ledare på topp, så just nu är det bara underbart att få vara en del av detta. Stämningen kring tävlingen har också varit härlig. Jag tror inte jag hört ett enda hårt ord mot någonting under hela dagen, avslutar Per-Olof.

På söndagen är det dags för slalom i Bollnäs och för de som tar sig till backen för att njuta av en tallrik wok och lite härlig alpinåkning med mycket hjärta lär inte bli besviken.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info