Hoppa till sidans innehåll
Foto: Klas Rockberg/SSF

Åkare klara för Zagreb

02 JAN 2017 13:17
Nyårshelgen är över och det är dags att ta nya tag i världscupen 2017. Först ut är slalomtävlingarna i Zagreb, Kroatien, och till helgen är det storslalom och slalom i Maribor, Slovenien, och Adelboden, Schweiz.
Foto: Klas Rockberg/SSF
  • Uppdaterad: 02 JAN 2017 13:26

Frida Hansdotter, Norbergs SLK, Emelie Wikström, IFK Sävsjö, och Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK, kommer stå på start i Zagreb på tisdag.

När det sedan är dags för storslalom- och slalomtävlingar i Maribor i helgen får de sällskap av Sara Hector, Kungsbergets AK, Ylva Stålnacke, Kiruna BK, och Magdalena Fjällström, IK Fjällvinden, som alla tre gör återkomst efter en skadeperiod.

Sara Hector, som är tillbaka efter en knäskada, ska starta i helgens storslalomtävlingar, och hon är så klart väldigt laddad inför sin första världscuptävling för säsongen.

– Jag är så glad att det äntligen är dags för världscuptävling igen. Jag känner att jag är tillbaka och redo för att tävla, säger Sara.

Förra säsongen drabbades Sara av en knäskada vid en tävling i Åre, och har sedan dess har hon arbetat hårt för att ta sig tillbaka.

– Hon har ju varit tillbaka på skidor ett tag, så utifrån mitt synsätt är hon fysiskt redo för tävling, säger landslagsläkare Per Liljeholm.

Herrarnas slalomtävlingar i Zagreb är på torsdag och i helgen är det slalom- och storslalomtävlingar i Adelboden.

André Myhrer, Bergsjö Hassela Alpina, Mattias Hargin, Huddinge SK, Jens Byggmark, Tärna IK Fjällvinden, Anton Lahdenperä, Gällivare SK, och Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK Skalp kommer åka slalomtävlingarna, och när det är storslalom i Adelboden åker André, Kristoffer och Matts Olsson, Valfjällets SLK.

På tisdag ser du damernas första slalomåk 13.00 och andra åket 16.15 på Eurosport och SVT1.

Herrarnas slalomtävlingar på torsdag har första åk 14.45 och andra åket 18.00 och det ser du i SVT2 och Eurosport.

Du kan även följa tävlingarna via FIS hemsida.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info