Hoppa till sidans innehåll
Foto: Klas Rockberg

Alla i bana växer med sponsor och fler föreningar

18 JAN 2017 13:00
I helgen startade projektet "Alla i bana", som för andra året välkomnar alla som vill pröva den alpina sporten. Tillsammans med Vattenfall har projektet möjlighet att utvecklas. Stödet och fler anslutna föreningar gör att Alla i bana nu växer.
  • Uppdaterad: 19 JAN 2017 18:25

Under World Snow Day var det premiär för Alla i bana 2017. I Bjursås SkiCenter och i Hammarbybacken kunde alla som ville testa att åka mellan storslalomkäppar genom projektet Alla i bana.

Förra året genomfördes Alla i bana tillsammans med föreningarna, Gällivare SK, UHSK Umeå Skidklubb och Bollnäs AK. Inför årets säsong tar vi Alla i bana vidare till nästa steg, med fler arrangerande föreningar vilket gör att vi nu kan erbjuda fler möjligheter för den intresserade att hitta en väg in i den alpina sporten.

– Vi vill erbjuda banåkning i lättare form under dagtid på helger under hela säsongen. Många tycker det är roligt att bara pröva och andra vill lära sig mer och också provträna med oss i UHSK under kvällstid. Alla i bana är ett komplement till den park som alltid finns tillgänglig för freeskiing, säger Rainer Bladh, tränare i UHSK Umeå Skidklubb.

Om Vattenfalls skidsponsring

Vattenfalls sponsring stödjer såväl etablerade skidstjärnor som unga talanger i början av sin karriär. En del av Vattenfalls stöd till skidsporten går till olika barn- och ungdomssatsningar. Genom aktiviteten Alla i bana får barn och ungdomar pröva på att åka bana i en skidbacke utifrån sina egna förutsättningar. Syftet är att få fler att våga prova bana och komma i kontakt med den lokala föreningen. Vattenfall vill uppmuntra barn att röra på sig under roliga former, vilket leder till livskvalitet och  folkhälsa samt ökar intresset för skidåkning.

Foto:Bildbyrån

Om Alla i bana

Alla i bana är ett projekt som välkomnar alla som vill pröva den alpina sporten. Projektet hanteras centralt av SSF i samarbete med föreningar och den lokala anläggningen. Målet är att stimulera alpina föreningar att tillgängliggöra den alpina sporten i föreningens hemmabacke. Genom projektet kan föreningen välkomna alla som vill att pröva att åka i en storslalombana med portar.

Arrangerande föreningar och anläggningar 2017

AK Skellefteå

Klutmarksbacken
UHSK Umeå Skidklubb                     Bräntberget
Friska Viljor Alpina                                Åsbacken
Bjursås IK Bjursås SkiCenter                      
Orsa Alpina                                              Orsa Grönklitt
Bollnäs AK                                             Bolleberget
Båsenberga SLK                                      Båsenbergabacken
AK Vännäs

Middagsberget

Norrköping SK                                  Yxbacken 
Väst Alpin SK Göteborg                       Alebacken


Bor du i närheten av en ”Alla i bana” anläggning, kika in på Facebook-sidan https://www.facebook.com/allaibana/ där hittar du information om när nästa tillfälle ges att testa banåknig.

Skribent: Lisa Ek
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info