Hoppa till sidans innehåll
Foto: Klas Rockberg

Asp vann dubbelt i Sverige Cupen

04 DEC 2017 15:14
I helgen var det Sverige Cupen i Duved. Det var Sverige Cupens andra tävlingshelg och den anordnades av Östersund Frösö SLK lördag och söndag.
  • Skapad: 04 DEC 2017 15:14

Det var slalom för damer och herrar både lördag och söndag och i damklassen stod Mette Asp, Åre SLK, som segrare båda dagarna.

På lördagen vann Mette före Emma Arledal, Mälaröarnas Alpina SK, som kom 2:a, och Julia Digerfors, Sollentuna SLK, som blev 3:e bästa svensk.

– Så klart kul med en seger, speciellt med tanke på att det är så tidigt på säsongen och det var ett stort startfält idag. Jag har haft en bra dag, och även om backen var lite mjuk, tycker jag att den höll bra med tanke på att vi var så många som åkte, sa Mette efter lördagens vinst.

I herrarnas slalomtävling var det Rickard Kåhre, Hjortens SK, som var snabbaste svensk före Olof Hedelin, Saltsjöbadens SLK, som var näst snabbast, och Edvin Nilsson, Sälens IF, som 3:e bästa svensk.

På söndagen kom det stora mängder snö, men arrangören lyckades hålla undan snön så pass att alla tävlande ändå fick lika goda förutsättningar att prestera.

Mette vann även söndagens damtävling när hon placerade sig före Ella Bromée, Sundsvall SLK, på en 2:a plats och Julia Digerfors som kom 3:a.

Söndagens herrtävling i Sverige Cupen vanns av Olof Hedelin, 2:a bästa svensk var Petter Robertsson, Östersund-Frösö SLK, och 3:a kom David Grape Larsson, Luleå AK.

Nästa deltävling arrangeras av Idre SK 16-17 december i Fjätervålen, och då är det storslalom.

Kompletta resultatlistor hittar du här:
Damer lördag
Herrar lördag

Damer söndag
Herrar söndag

Läs mer om Sverige Cupen här.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info