Hoppa till sidans innehåll

Brons för Hansdotter

18 FEB 2017 22:55
På lördagen var det dags för slalom. Damernas sista världsmästare skulle koras och bland en av medaljfavoriterna var Frida Hansdotter, Norbergs SLK, som också lyckades leva upp till medaljhoppet och ta brons. Foto: Klas Rockberg/SSF
  • Skapad: 18 FEB 2017 22:55

Förutom Frida var tre svenska åkare redo på damernas sista VM-dag, Maria Pietilä Holmner, UHSK Umeå SK, Emelie Wikström, IFK Sävsjö, och Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK.

Frida startade som nummer tre och hade lite svårigheter i ett av de brantare partierna där det visade sig vara svårt att få rena skär för många.

– Jag är lite besviken. Jag fick inte fast skidorna i branten och då tappade jag en del. Jag vet att jag har bra läge att klättra i andra. Även om Mikaela (Shiffrin) är långt före är de andra ändå inom räckhåll.

Frida låg på en femteplats inför andra åket, Emelie 14:e, Anna 21:a och Maria 23:a.

Alla fyra svenska damer klättrade ordentligt i andra åket och till slut var alla inom topp 16.

Emelies andra åk lyfte henne ordentligt när hon slutade på en fin 8:e plats.

– Jag var lite förbannad efter första åket för jag vet att jag kan så mycket bättre, och det gjorde mig rejält taggad inför andra åket. Det var mycket bättre i andra åket. Jag hade bättre flyt och kände mig tryggare. Jag är riktigt nöjd. En åttondeplats är bra, sa Emelie efter tävlingen.

Fridas andra åk var bättre än det första, även om hon efteråt sa att hon fortfarande inte var nöjd med sin åkning även när det var klart att hon tagit brons på VM.

– Jag är inte nöjd med andra åket heller. Jag fick det inte riktigt att stämma. Det är klart det är kul att jag klättrade och jag är nöjd med min placering och med dagen, men jag är inte nöjd med min åkning. Jag ska ta med mig detta mot framtida satsningar.

Men även om åkningen inte var helt fläckfri ser Frida ändå sin placering som en framgång.

– Det känns så klart fantastiskt att ta en VM-medalj. Jag tror att efter jag vann cupen förra året har det varit ganska tufft med tanke på min tunga start i världscupen. Så detta känns fantastiskt.

Maria klättrade till en 14:e plats efter ett snabbt andraåk, och Anna knep 16:e platsen.

Mikaela Shiffrin, USA, vann guldet och hemmaåkaren Wendy Holdener, Schweiz, tog silvret. 

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info