Hoppa till sidans innehåll

Dubbelseger för Stålnacke

27 FEB 2017 09:00
Ylva Stålnacke vann nyligen en FIS-tävling i slalom i Österrike och visade i slalomtävlingarna (FIS/Entry League) i Måttsund utanför Luleå att formen är fortsatt god. Foto: Leif Hammarström

  • Skapad: 27 FEB 2017 09:00

24-åringen från Kiruna vann dubbelt och det var tredje gången hon hade samma utdelning i Måttsundsbacken.

– Jag ställde upp för att få upp tempot. Behöver träna och tävla så mycket som möjligt för att försöka komma tillbaka, säger Ylva, som missade större delen av förra säsongen på grund av skada.

Nu åker hon till Japan för sex tävlingar tillsammans med landslagskollegorna Gustav Lundbäck, Luleå Alpina och Mattias Rönngren, Åre SLK.

– Det ska bli skoj. Det brukar bli bra punkter i Japan.

Hanna Ögren, Umeå-Holmsunds SK, fortsätter att övertyga. Hon var tvåa i båda tävlingarna och i den andra var endast sju hundradelar efter Ylva i första åket.

Li Djureståhl, Sollentuna SLK och Sofie Gidlund, Kiruna BK, tog hand om de övriga pallplatserna. Det var för övrigt första gången i vinter, som Li tog plats på pallen.

Det blev norrbottniskt i topp även på herrsidan genom David Grape-Larsson, Luleå Alpina (lördag) och Hannes Grym, Storklintens Alpina.

David var tvåa efter norrmannen efter första åket, men åkte snabbast i det andra och vann med 32 hundradelar.

– Det var lite rock´n roll, men det gick ju vägen, säger David, som blev trea i söndagens tävling.

Gustav Castenborg, Sundsvalls SLK, kom trea och noterade säsongens andra pallplats i en FIS-tävling. För två år sedan noterade han för övrigt första segern just i Måttsund.

Hannes Grym kom direkt från tävlingar i mellan-Europa och skrev ner en övertygande seger. Det skilde 84 hundradelar till Linus Wickbers, Bollnäs Alpina, på andra plats.

– Jag hade egentligen tänkt träna. Nu blev det tävling istället och båda åken kändes stabila, säger Hannes, som närmast åker junior-VM i Åre.

För Linus Wickbers var det tredje pallplatsen den här säsongen.

Skribent: Leif Hammarström
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info