Hoppa till sidans innehåll

Ec-herrarna också på topp 10

13 JAN 2017 10:22
Damerna var först med att åka in på topp 10 i Europacupen med Anna Swenn-Larsson i Trysil den här säsongen. Nu har även herrarna gjort det och inte bara med en utan två åkare: Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK Skalp, och Gustav Lundbäck Luleå AK.
  • Skapad: 13 JAN 2017 10:22

Kristoffer blev nia i kvällstävlingen i slalom i Zell am See, Österrike (11/1), och noterade samma placering dagen därpå med Gustav steget före – marginalen mellan norrbottningarna var endast fem hundradelar.

Sverige visade också bredd. I båda tävlingarna hade man tre åkare på topp 20. Totalt sett blev tävlingarna säsongens hittills bästa i Europacupen och för Gustav och Kristoffer innebär resultaten rejält förbättrade startpositioner.

I kvällstävlingen låg Kristoffer på 14:e plats efter första åket, tiondelen före Emil Johansson, Vitesse, noterade tionde tid i det andra, avancerade till nionde plats och tog för första gången plats på topp 10 i slalom i ec.

Emil Johansson halkade ned till 17:e plats medan Gustav Lundbäck avancerade från plats 27 till topp 20. (19:e plats)."Gurra" hade nionde bästa tid i åket och slog Kristoffer med en hundradel.

Richard Kåhre, Hjortens SK, Anthon Cassman, Östersund-Frösö SLK och Mattias Rönngren, Åre SLK, bröt i första och Ludwig Cassman, Östersund-Frösö SLK i andra åket.

Den andra tävlingen blev ännu bättre ur svensk synvinkel med Gustav och Kristoffer bland de tio bästa och Emil Johansson, som 18:e man.

Kristoffer låg elva och Gustav på 21:a plats efter första åket. I det andra var Gustav trea i tid, avancerade till åttonde plats och noterade säsongens bästa resultat.

Mattias Rönngren gjorde ett bra förstaåk, blev 14:e, men körde sedan ur.

Richard Kåhre bröt i första åket.

Anthon Cassman och Ludwig Cassman kvalificerade sig inte för andra åket.

Matej Vidovic från Kroatien vann den första tävlingen medan tre man delade på segern i den andra: Thomas Hetteger och Christian Hierschbuehl, Österrike – som ledde efter första åket – samt Leif-Kristian Haugen, Norge.

Lisa Hörnblad tog poäng i två störtloppstävlingar i Saalbach. Hon kom 23:a ena dagen och på 20:e plats den andra.

20-åringen från Höga Kusten Alpin var endast 36 hundradelar från en plats på topp 10 i första tävlingen. I den andra var avståndet 48 hundradelar.

Lisa har tagit ec-poäng i tre tävlingar den här säsongen. Bästa resultatet är en tiondeplats i kombinationen i Kvitfjell för en månad sedan.

Lisa hade sällskap av Helena Rapaport, Mälaröarnas Alpina SK, som blev 33:a respektive 35:a.

Christina Auger, Österrike, vann båda tävlingarna och hon leder också Europacupen totalt.

Lisa Hörnblad är 22:a och bästa svenska i störtloppscupen. Anna Swenn Larsson har samma position i totalcupen.

Damerna skulle ha åkt Super G den 13 januari, men den ställdes in på grund av dåligt väder.

Närmast åker EC-damerna storslalom i Zinal (16-17 januari) och slalom i Melchsee Frutt (19-20 januari).

Foto: Klas Rockberg/SSF

Skribent: Leif Hammarström
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info