Hoppa till sidans innehåll

Fin laginsats i dampremiären

28 OKT 2017 14:05
Idag var det så dags för damernas premiär i Sölden, Österrike. Storslalom på programmet och sex svenskor till start. Foto: Bildbyrån
  • Uppdaterad: 28 OKT 2017 14:07

Sex taggade svenska damer var redo för säsongspremiären i Sölden, storslalom på programmet och ett första test på försäsongsträningen.

Först ut var Sara Hector, Kungsbergets Alpina med startnummer 9. Ett stabilt åk och placerade sig på plats nummer 4, ynka två hundradelar från pallen.
– Det gick bra i början men sen var det lite svårt med sikten. Inför andra ska jag se till att hitta min åkning och åka renare men jag ligger bra till för att plocka placeringar, sa Sara efter första åket.

Näst på tur av svenskorna var Frida Hansdotter, Norbergs SLK. Startnummer 24 och Frida tog rejäl revansch från fjolåret och slog sig in på plats nummer 13.
– Det är skönt att få åka andra åket. Förra året kvalade jag inte ens och att det nu går bättre efter en ganska harvig storslalomsäsong är skönt. Branten är alltid svår men jag fick bra fart med mig in i sista flacken. Men det är framför allt kul att Sara ligger så bra till, sa Frida efter åket.

Ytterligare en svenska tog sig in till det andra åket. Estelle Alphand tog chansen med startnummer 53 och imponerade rejält då hon med en riktigt snabb avslutning slog sig in på plats 21. 

Tyvärr blev det inget andraåk för Ylva Stålnacke, Magdalena Fjällström eller Emelie Wikström. 

Först ut av svenskorna i det andra åket var Estelle Alphand, som faktiskt var den åkare med högst startnummer som tog sig in topp 30. Efter målgången såg Estelle inte helt nöjd ut när hon la sig precis bakom ledaren Bernadette Schild, Österrike, men Estelle skulle klättra rejält i det andra åket och säkrade sina första VC-poäng i den svenska dressen genom att sluta på en fin 14 plats.
– Jätteglad och jättestolt, personbästa i Världscupen och mina första poäng för Sverige. En skön start på säsongen, sa Estelle efter tävlingen.

Frida var näst på tur som verkligen gjorde en imponerande satsning i inledningen av åket, bra med i mellantiden efter branten, men tappade värdefull tid på flacken. In på plats 11 och slutade totalt på plats nummer 21
– Jag fick inte riktigt till det som i första åket tyvärr, men det är skönt att vara igång igen, sa Frida efter andraåket.

Sist men inte minst var det Sara Hector, på jakt efter en pallplats, som gav sig ut i Rettenbachbranten. En bra inledning följdes av några kostsamma misstag i branten som gjorde att klockan stack iväg. Trots misstagen slutade Sara på plats 9 och visade definitivt hon är tillbaka i toppskiktet och kommer vara med och fajtas om topplaceringar längre fram under säsongen.

Bra start på säsongen för damerna och nu håller vi tummarna för att vindbyarna i Sölden inte ställer till herrarnas premiärtävling imorgon, söndag.

Vill du ser mer av det alpina landslaget? Se till att följa oss i våra sociala medier:

https://www.facebook.com/SkiTeamSwedenAlpine/
https://www.instagram.com/skiteamswedenalpine/

Skribent: Erik Segerström
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info