Hoppa till sidans innehåll
Foto: Klas Rockberg

Första LVC-finaldagen i Stöten

24 MAR 2017 19:47
På fredagen drog Lilla Världscupens landsdelsfinal för Svealands U13 och U14-åkare igång i Stöten, Sälen. Cirka 300 tjejer och killar var på plats för att tävla i första disciplinen som var Super G.
  • Uppdaterad: 24 MAR 2017 23:32

Även om det inte var strålande sol var det ingen brist på strålande stämning och glada ungdomar som en stor del av säsongen sett fram emot att få träffa kompisar från andra klubbar och att få mäta sig med åkare från andra regioner än sin egen.

Landsdelen Svealand inkluderar region 3 och 4, vilket innebär Dalarnas-, Gästriklands-, Örebro läns-, Värmlands-, Stockholms-, Södermanlands-, Upplands- och Västmanlands distrikt med totalt 45 klubbar representerade i Stöten.

– Det är så kul att komma hit och träffa alla kompisar och samtidigt få åka skidor. Hela gemenskapen är kul och så är det så många åkare från andra klubbar också, tycker Fabienne Persson och Mira Lundström från IFK Lidingö Slalomklubb.

Kring Lilla Världscupen brukar inramningen med sponsorer, musik och events få lite extra fokus för att ge åkarna känslan av att det är en speciell tävling, och även sådant bidrar till att höja stämningen.

– Det är ju många fler klubbar här än vad det är på kvalen och så, sen känns det mäktigare och lite viktigare att köra när det känns ännu mer på riktigt med inramningen. Det är en rolig upplevelse att vara med om, fortsätter Fabienne och Mira.

Dagen blev utmanad av stundtals starka vindar, men det hindrade inte de ivriga åkarna från att skrika hejarop och göra så bra de kunde ifrån sig i backen.

Flera av åkarna har till och med haft helgens tävlingar som mål en större del av säsongen och ser helgen som säsongens höjdpunkt. Några av dem var Enzo Almstedt, Lovisa Hansson och Rasmus Kiw, från Saltsjöbadens SLK.

– Det är en superkul tävling för alla peppar varandra så det är jättekul att åka. Det är som att vi alla är ett stort lag trots att en är själv när en åker. Det blir ofta en väldigt bra gruppkänsla på tävlingar men på Lilla Världscupen är det extra bra. Det är som en diamant i kanten på säsongen och finalen är alltid den roligaste tävlingen på året, säger de i munnen på varandra.

Dagen genomfördes smärtfritt med ett fåtal uråkningar och imorgon är det dags för storslalom i Stöten.

Pallplaceringarna när allt var klart såg ut som följer

U13 Damer
1. Lif Wilsby, Järfälla AK
2. Iris Öien, Kils SLK
3. Hilma Dufva Sandberg, Rättviks SLK

U13 Herrar
1. Joel Candert, Täby SLK
2. David Wahlberg, Kungsbergets AK
3. Oscar Söderberg, Valfjällets SLK

U14 Damer
1. Klara Harnesk, Karlstads SLK
2. Julia Reiser, Uppsala SLK
3. Linn Liedholm, Mälaröarnas Alpina SK

U14 Herrar
1. Fabian Wredmark, IFK Lidingö SLK
2. Charlie Westlund, Kungsbergets AK
3. Kasper Larsson, Sälens IF

Mer information om tävlingen hittar du här.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info