Hoppa till sidans innehåll

Första tävlingen i Nocco Alpine Elite Tour

25 NOV 2017 18:58
Den första deltävlingen i Nocco Alpine Elite Tour vanns av Ylva Stålnacke, Kiruna BK, och Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK Skalp. Båda åkarna ledde inför andra åket och lyckades hålla för trycket och försvara sina förstaplatser hela vägen.
  • Skapad: 25 NOV 2017 18:58

Lördagens Nocco Alpine Elite Tour i Funäsdalen bjöd på en solig morgon och ett fint underlag för åkarna. Det var 62 damer och 97 herrar som kom till start för att tävla i storslalom. Efter första åket ledde Ylva Stålnacke, Kiruna BK, och Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK Skalp, tävlingen.

Till det andra åket var det 12 svenska damer och 16 svenska herrar som hade kvalificerat sig till att få köra. En liten tidsfördröjning i tävlingsschemat påverkade varken Ylva Stålnacke eller Kristoffer Jakobsen som försvarade sina förstaplatser även i andra åket och gick segrande ur dagens tävling.

– Det här är jättekul och det känns som det är ett steg på väg tillbaka efter två lite svårare år med skador, säger Ylva Stålnacke.

– Inför tävlingen kände jag att formen i storslalom har börjat släppa lite vilket gjorde att jag gick in med bättre självförtroende än vad jag gjort på länge, säger Ylva.

För Kristoffer Jakobsens del innebar lördagens vinst hans tredje seger i rad. Något som han inte hade förväntat sig med tanke på det starka startfältet med många internationella åkare.

– Jag hade inte den känslan så jag trodde att jag skulle kunna ta hem det idag. Och med det här startfältet är detta verkligen bästa möjliga utgång, säger Kristoffer.

– Att jag vann idag kanske beror på att jag var den som vågade ta för mig mest. För det var mycket vilja som gällde i den här banan, säger Kristoffer.

Imorgon, söndag den 26 november, körs tävlingar i Nocco Alpine Elite Tour igen. Det är storslalom för både herrar och damer som gäller även då.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info