Hoppa till sidans innehåll

Fyra alpinåkare klara för OS

30 NOV 2017 13:03
Mattias Hargin, Huddinge SK, Sara Hector, Kungsbergets AK, Emelie Wikström, IFK Sävsjö, och Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK, är uttagna av SOK att representera Sverige i OS i Pyeongchang, Sydkorea i februari.
  • Skapad: 30 NOV 2017 13:03

Ingen av de fyra är nya inför OS-resan, men det är alltid något speciellt som atlet att bli uttagen till mästerskapet som ses som något av det största för flera atleter.

– Jag blir alldeles lycklig inombords när jag tänker på det, det är jätteskönt att komma med. Det är en så skön känsla att få åka till OS eftersom det är ett jättestort mål för många, säger Sara.

Sara representerade Sverige 2014 under OS i Sotji, Ryssland, men då tävlade hon i fartdisciplinerna, och nu är det storslalom som gäller.


Sara Hector, OS-medaljkandidat i storslalom. Foto: Klas Rockberg/SSF

– Eftersom jag har varit med på ett OS tidigare vet jag nu hur jag ska lägga upp allt och det är skönt att ha lite tid på sig att planera. För mig personligen är ett delmål på vägen för mina mål i år, så det skapar lite trygghet i att komma med. Det gör att jag kan sikta framåt, säger Sara.

Även Mattias, Emelie och Anna har representerat Sverige på OS tidigare. Emelie och Anna tävlade i Sochi 2014 och Mattias tävlade både i Whistler Creekside 2010, och i Sochi 2014.

– Det är väldigt skönt att bli uttagen så pass tidigt så jag kan känna lite lugn och ro under säsongen fram mot OS. Det är andra gången för mig och i jämförelse med förra gången känner jag att jag har lite mer koll nu. Jag vet vad jag kan förvänta mig och vad jag ska förbereda mig på. Jag tror att jag får chansen till stor del på fjolårets framsteg. Under säsongen hade jag en stadig uppåtgående kurva och jag har aldrig haft en så bra inledning på en säsong som jag haft i år, säger Emelie. 


Emelie Wikström i Levi. Foto: Bildbyrån.

Sara är uttagen att tävla i storslalom medan Mattias, Emelie och Anna är uttagna att tävla i slalom.

Dessa fyra åkare sällar sig nu till André Myhrer och Frida Hansdotter som sedan tidigare varit klara för deltagande i OS, som avgörs i PyeongChang 9–25 februari 2018.


André Myhrer tar OS-brons i Vancouver 2010.

Skribent: Erik Danielsson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info