Hoppa till sidans innehåll

Gabrielsson och Ögren vann i Arvidsjaur

02 DEC 2017 15:12
Lördagens tävling av Nocco Alpine Elite Tour i Arvidsjaur vanns av Hanna Ögren, UHSK Umeå, och Björn Gabrielsson, IFK Falun Alpin. I herr-tävlingen fanns det möjlighet att vinna startplats till europacuptävlingarna i Fjätervålen.
  • Uppdaterad: 02 DEC 2017 16:55

IFK Arvidsjaur Alpina hade ordnat fina förhållanden till helgens Nocco Alpine Elite Tour. Under lördagens slalomtävling låg Jonna Luthman, Åre SLK, och Miks Zvejnieks från Lettland på första plats inför det andra åket. Bäste svensk på herrsidan var Jacob Persson, IFK Lidingö Slalomklubb, som kom in på en andraplats, tätt följt av Björn Gabrielsson, IFK Falun Alpin, på tredjeplats.

I det andra åket fick Jonna Luthman krångel under åket och körde ut. Damernas tävling slutade istället med att tvåan inför det andra åket Hanna Ögren, UHSK Umeå, tog hem vinsten.

– Det här känns skönt efter en trög start på säsongen. Det var min tränare som pushade mig att våga vilket gjorde att jag vann idag, säger Hanna Ögren.

På herrsidan blev det Björn Gabrielsson med en stabil åkning i andra åket som tog hem vinsten och därmed också vann en startplats i Fjätervålens europacuptävlingar den 5 och 6 december.

­– Det känns riktigt skönt att vinna idag efter hård träning. Åkningen flöt på bra med inga direkta missar i andra åket och bara någon miss i första åket, säger Björn Gabrielsson.

Imorgon, söndagen den 3 december, arrangeras även då slalomtävling i Arvidsjaur.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info