Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

Grahn gör VC-debut

07 DEC 2017 23:40
Till helgen har delar av herrarnas världscuptour kommit tillbaka till den här sidan atlanten när det blivit dags för storslalom och slalom i franska Val d’Isère.
  • Skapad: 07 DEC 2017 23:40

Fem svenska åkare är just nu i Frankrike och laddar upp inför lördagens storslalom och söndagens slalom.

Förutom de mer rutinerade åkarna som André Myhrer, Bergsjö Hassela AK, Matts Olsson, Valfjällets SLK, och Mattias Hargin, Huddinge SK, kommer vi även få se Emil Johansson, SK Vitesse Skövde, som gör sin 12:e världscupstart, och Dan-Axel Grahn, Östersund Frösö SLK, som gör världscupdebut.

– Det är väldigt roligt att jag får chansen att mäta mig med de allra bästa i världen. Det är något jag har drömt om ända sen jag var liten så det ska så klart bli spännande och väldigt roligt, så jag ska gå ut och ta chansen och göra mitt bästa. Målet är att slå sig in topp 30 efter fösta åket, säger Dan-Axel inför helgen.

På lördag är det storslalom med första start 09:30 och andra åket 12:30. På söndag är det dags för slalom, och det är samma tider som gäller då. 

– Vi tycker att det passar bra för både Emil och Dan-Axel att köra lite världscup som alternativ till Europacupen som de brukar köra. Det är kul att ge Dan-Axel en chans så vi kan se hur han funkar i världscupen, säger herrtränare Heinz-Peter Platter.

Tävlingarna följer du på Eurosport och SVT eller via FIS livetiming.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info