Hoppa till sidans innehåll

Håkansson-Fermbäck 18:e i JVM-storslalomen

12 MAR 2017 15:58
Den fjärde tävlingsdagen på JVM 2017 hade damernas storslalom på schemat med sex svenskor till start. Foto: Bildbyrån
  • Skapad: 12 MAR 2017 15:58

Den fjärde tävlingsdagen på JVM 2017 hade damernas storslalom på schemat med sex svenskor till start. Till skillnad från tidigare dagar så var det nu plusgrader och regn i luften, en annorlunda utmaning inte minst för åkarna med högre startnummer. 

Efter det första åket var det Elsa Håkansson-Fermbäck, Vemdalens IF, som placerade sig bäst av svenskorna på plats nummer 21. Sara Rask från Sollentuna SLK debuterade i JVM-sammanhang och gjorde väl ifrån sig när hon placerade sig på plats 35. Lisa Hörnblad, Höga Kusten AK var strax efter på 36:e, Fanny Axelsson, IFK Mora 57:a, Emelie Henning, Järfälla AK 61:a och Ida Dannewitz, Uppsala SLK placerade sig som 64:a.

I det andra åket lyfte sig flera av svenskorna och klättrade rejält placeringsmässigt. Håkansson-Fermbäck slutade på en 18:e plats, Rask 22, Hörnblad 23, Dannewitz 45, Axelsson 48 och Henning placerade sig som 49:a.

 Damtränaren Erika Holmberg tyckte att tjejerna gjort en fullt godkänd insats och sa såhär om storslalomtävlingen:

 – Med tanke på den rankning de svenska tjejerna hade, så är tre topp 23 fullt godkänt. Elsa blir 18:e med några misstag i det andra åket och debutanten Rask  gör det också riktigt bra i sin debut. Det var inte lätt ute i backen idag, så en fullt godkänd insats utifrån deras förutsättningar.

Damernas storslalom är dock inte den enda tävlingen denna söndag, klockan 19.00 ä fortsätter JVM med team event, en tävling tränaren Erika Holmberg har positiva minnen från i fjol:

– Förra året tog vi JVM-silver i Sotji, men idag går vi för guld! Nog för att det är många bra nationer med och vi inte är favorittippade, men vi har ett ungt lag och vi tror stenhårt på åkarna. Det ska bli riktigt roligt att se, sa Erika inför racet.

 

Skribent: Erik Segerström
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info