Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

Hansdotter 7:a i Killington

25 NOV 2017 20:15
Alpinhelgen i Nordamerika inleddes med storslalom där fem svenska damer var redo på start. Det följdes av herrarnas fartpremiär med störtlopp och Felix Monsén, Åre SLK, laddad för att dra igång sin världscupsäsong.
  • Uppdaterad: 25 NOV 2017 23:24

I Killington, USA, där damerna åkte storslalom var det gott om medvind i den branta backen vilket gjorde att åkarna fick upp ordentligt med fart över krönen, något som kunde göra det svåråkt när fler än 40.000 alpinentusiaster hade tagit sig till tävlingen för att heja på världscupåkarna.

Sara Hector var först ut av de svenska åkarna och hon låg bra med i toppen genom hela sitt åk, men bara tre portar innan målgång fick Sara bakvikt och satte sig i banan och var därmed borta från placering. Hon låg fram till dess bara drygt fyra tiondelar efter då ledande Manuela Mölgg från Italien.

– Jag försökte låta skidorna gå. Det var nära vad jag kan åka så det var verkligen kul. Jag är nöjd med mitt åk förutom att jag åkte ur så klart. Men det är så irriterande. När jag närmade mig mål tänkte jag att nu jädrar ska jag döda de där käpparna. Men så var det från-lut i backen och jag gick in lite stressad och då var det kört, sa Sara till Eurosport efter sitt åk.

Frida Hansdotter, Norbergs SLK, var med bra inledningsvis i sitt första åk, men mellan näst sista och sista mellantiden tappade hon en knapp sekund och kom i mål på en 14:e plats. Inför andra åket låg hon 15:e.

– Jag kom igång bra, sen i delen där jag kom in i skuggan gick det väl inte lika bra för då blev jag lite passiv. Men i stort sett kunde jag ändå åka som jag ville. Det slog lite under skidorna men inget som störde speciellt mycket och inför andra åket ska jag ska våga mer i slutet på banan. Jag ska gå för allt, sa hon till Eurosport efter sitt första åk.

I andra åket fick Frida till ett riktigt fint åk och tog ledningen med god marginal, och hon klättrade därmed i resultatlistan när hon slutade på en fin 7:e plats och stärkte sin position i storslalomdisciplinen.

– I första åket kände jag att jag var mesig i slutet och nu i andra var jag inte det. Jag ville verkligen visa att det var jag som skulle ta kontroll genom hela banan och det gjorde jag. Detta var ett bra kvitto på vad jag kan och nu är det bara att jobba vidare, sa Frida till Eurosport efter sitt andra åk.

Viktoria Rebensburg, Tyskland, vann före Mikaela Shiffrin, USA, på en 2:a plats och Manuela Mölgg, Italien, på 3:e plats.

Emelie Wikström, IFK Sävsjö, åkte ur på en innerskida, och inte heller Estelle Alphand, Åre SLK, eller Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK, tog sig vidare till andra åket.

I herrarnas fartdebut med störtlopp i kanadensiska Lake Louise var starten nedflyttad på grund av säkerheten kring det första hoppet. Felix hade startnummer 57 och slutade 58:a.

Beat Feuz, Schweiz, vann herrarnas störtlopp före Matthias Mayer, Österrike, på en 2:a plats och Aksel Lund Svindal, Norge, som blev 3:a. 

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info