Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

Hansdotter bästa svensk i damparallellen

20 DEC 2017 19:20
Damernas världscuptävlingar i franska Courchevel är nu över, och de svenska åkarna kan nu ta jul-ledigt innan det är dags för mellandagstävlingarna i Lienz, Österrike.
  • Uppdaterad: 20 DEC 2017 19:27

Gårdagens storslalomtävling gick bäst för Sara Hector, Kungsbergets AK, som slutade på en delad 11:e plats. Estelle Alphand, Åre SLK, kom 20:e, Frida Hansdotter, Norbergs SLK, kom 26:a och Ylva Stålnacke, Kiruna BK, 53:a. Anna Swenn-Larsson, Rättvisk SLK, åkte tyvärr ur.

På onsdagen var det dags för parallellslalomtävlingar och två svenska åkare hade kvalificerat sig in bland de 32 som fick göra upp om pallplatserna. Anna Swenn-Larsson kvalificerade sig som 15:e åkare och Frida Hansdotter som 7:e åkare.

I första mötet fick Anna möta Carmen Thalmann från Österrike, och efter ett misstag som gjorde att hon förlorade första mötet fick Thalmann med ett försprång mot Anna i andra mötet. Ett försprång som Thalmann inte släppte och därmed var tyvärr Anna utslagen.

Frida ställdes mot Adriana Jelinkova från Nederländerna i sitt första möte, och kunde vinna relativt enkelt, vilket gjorde henne klar för åttondelsfinal mot Katharina Truppe från Österrike.

I åttondelsfinalen blev olyckligtvis Frida utslagen med en marginal på bara 12 hundradelar.

– Superroligt med parallell, tycker jag åkte bra och hade riktigt snabb åkning men några missar satte stopp för mig. Det är så klart trist att inte gå vidare men jag kommer igen i Oslo, sa Frida efter kvällens tävling.

Fullständiga resultat hittar ni här.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info