Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

Hansdotter på pallen i Lienz

28 DEC 2017 17:24
Frida Hansdotter, Norbergs SLK, fick till säsongens första pallplats på världscuptävlingen i österrikiska Lienz, när hon slutade 3:a.
  • Uppdaterad: 28 DEC 2017 17:44

Det var ett lyckat första slalomåk för de svenska damerna. Inför andra åket låg Frida 2:a, Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK, 14:e, Estelle Alphand, Åre SLK, 23:a och Emelie Wikström, IFK Sävsjö, 26:a.

Fyra svenska damer vidare till andra åket alltså, och strax utanför topp 30 hittade vi Ylva Stålnacke, Kiruna BK, 36:a och Magdalena Fjällström, Tärna IK Fjällvinden, 40:e.

I andra åket fortsatte de svenska prestationerna när Estelle fick till dagens snabbaste andraåk. Ett åk som gjorde att hon kunde sitta på ledarposition ända tills att det bara var ett fåtal åkare kvar, och Estelle klättrade därmed till en karriärsbästa 5:e plats.

– Första åket var ganska bra. Det var svårt i början av åket, men jag försökte bara att hålla i det och inte tappa så mycket tid. Det var helt okej. Sen var banan i andra åket jätterak, så jag försökte bara gasa på så mycket jag kunde och så fick jag verkligen till åket på slutet. Det är ju personbästa och det känns ju riktigt bra och skönt att veta att jag kan vara så snabb, sa Estelle efter dagen.

Frida fortsatte också åka bra, precis som i första åket, och säkrade säsongens första pallplats när hon slutade 3:a.

– Det var ett tufft andraåk med svåra förhållanden, och det är superroligt att kliva upp på pallen. Nu ser jag fram emot tävlingarna framöver och vet att jag har ännu mer att ge. Men det är som sagt skönt att få ett resultat att bygga vidare på, sa Frida efter dagen. 

Anna slutade 22:a, och Emelie valde att stå över sitt andra åk.

Det var även störtloppstävling för herrarna i Bormio, Italien, där vi hade Felix Monsén, Åre SLK, på start. Felix startade som nummer 55 och slutade på en 48:e plats.   

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info