Hoppa till sidans innehåll

Hector 6:a i Kronplatz

24 JAN 2017 23:10
Sara Hector, Kungsberget AK och Mattias Hargin, Huddinge SK, stod för de största svenska framgångarna under tisdagens världscuptävlingar i Kronplatz, Italien, och Schladming, Österrike. Foto: Bildbyrån
  • Skapad: 24 JAN 2017 23:10

Frida Hansdotter, Norbergs SLK, var först ut av de svenska damerna i storslalomtävlingen i Kronplatz.

Som så ofta var Fridas åk tryggt och stabilt och den tid hon tappat till första mellantiden hämtade hon hem till andra. Tyvärr tappade hon lite in mot mål men låg på en fin 8:e plats inför andra åket.

Sara fick inte allt att stämma i sitt första åk. Hon tvärställde skidorna lite mycket i en sväng och kom lite sent in i en annan och tappade tid, men hon tog sig ändå vidare till andra som 26:a.

– Jag hade fel fokus och när jag gjorde en stor miss i början blev jag stressad och sen var åkningen bara dålig, sa Sara efter sitt första åk.

Sara som varit väldigt positiv ända sen hon kom tillbaka från sin knäskada och många gånger berättat att hon känner att hon har bra och snabb åkning i sig visade i sitt andra åk att det stämmer.

Hon tog en ordentlig ledning med vad som skulle visa sig vara andra åkets snabbaste åk med över en sekund, och höll den ända tills Mikaela Shiffrin, USA, lyckades peta ner henne. Tillslut klättrade Sara 20 placeringar och slutade 6:a.

– Det var så skönt att få till mitt åk. Det var betydligt mer avslappnat än mitt första åk. Jag försökte bara åka tekniskt bra och i den här backen visade det sig vara ett bra beslut, sa hon efter sitt andra åk.

Fridas andra-åk var inte lika snabbt som första men den räckte till en 19:e plats.

Kajsa Kling, Åre SLK, tog sig inte vidare till andra åket. Inte heller Emelie Wikström, IFK Sävsjö, som olyckligtvis åkte ur i första åket.

Frederica Brignone, Italien, vann damernas storslalom.

Senare på kvällen var det dags för en av säsongens mest spektakulära tävlingar. Det var kvällstävling i Schladming och med en publiksiffra kring 40 tusen var inramningen utan dess like.

Mattias hade redan innan tävlingen sagt att han tyckte att det kändes bra i kroppen. Han var taggad på att tävla och eftersom Schladming är en av hans favorittävlingar skulle det bli extra kul.

Mattias åkning visade just det. Att han var redo för att göra ett bra resultat. Han gjorde inga större misstag och gick i mål bara två tiondelar från pallplats när han inför andra åket låg 6:a.

– Det kändes bra. Jag fick en bra känsla för snön så nu kan jag växla upp i andra åket, sa Mattias efter sitt första åk.

I andra åket fortsatte Mattias att han har bra åkning i sig när han öste ner inför den vrålande Schladming-publiken. Han tappade två tiondelar och slutade 9:a, men han kände ändå att det var en bra tävling.

– Jag åker ju bra och tycker att även andra åket var helt okej. Jag vet att jag ganska enkelt kan kapa av ett par tiondelar och då är det plötsligt ett helt annat resultat, sa Mattias efter sitt andra åk.

Anton Lahdenperä, Gällivare SK, tog sig tyvärr inte vidare till andra åket. Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK Skalp, Gustav Lundbäck, Luleå AK och Emil Johansson, SK Vitesse, åkte ur i första åket.

Henrik Kristoffersen, Norge, vann herrarnas slalom. 

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info