Hoppa till sidans innehåll
Foto: Klas Rockberg

Hector 9:a i VM-storslalom

16 FEB 2017 16:07
På torsdagen hade det äntligen blivit dags för damernas storslalom på VM i St. Moritz. Av fyra svenska damer slutade Sara Hector, Kungsbergets Alpina, på bäst placering. Foto: Klas Rockberg/SSF
  • Skapad: 16 FEB 2017 16:07

Sara hade gott sällskap i form av Frida Hansdotter, Norbergs SLK, Maria Pietilä-Holmner, UHSK Umeå SK, och Kajsa Kling, Åre SLK, i den soldränkta storslalombacken som blev inramad av den fantastiska stämning som den tillresta publiken bjöd på.

– Det ser mjukt och fint ut. Jag är ingen baddare på mjukt men jag ska ut och göra mitt bästa så blir det som det blir, sa Sara innan första åket.

Sara som startade som nummer 19 kom bra iväg, men hade precis som många andra svårt med att få till ordentligt med fart i den varma snön. Hon låg 14:e inför andra åket.

Alla fyra svenska åkare tog sig efter första åket in bland topp 30. Frida placerade sig som 21:a inför andra åket, Maria 24:a och Kajsa 27:a.

– Det är väldigt svårt att få med sig bra med fart i början, sa Frida efter sitt försa åk.

Solen fortsatte steka på tävlingsbacken och inför andra åket hade underlaget blivit ännu mjukare, något som gjorde det svårt att knapra in placeringar.

Sara lyckades dock med just detta när hon klättrade från en 14:e plats till en topp 10-placering med en 9:e plats.

Sara som nyligen kommit tillbaka från skada och bara har tävlat ett fåtal gånger under säsongen var delat nöjd och missnöjd efter dagens prestation.

– Det har varit en lång resa tillbaka och det har varit ganska tungt, men jag försöker ändå hitta positiva delar att ta med mig från idag även om resultatet inte är vad jag hoppades på. Det är inte så himla illa, jag får väl vara nöjd, men det är jag inte. När en står på start och vet att en kan vara med och slåss om medaljer är det det en vill göra också, sa Sara efter sitt andra åk.

Föret som under dagen blev mjukare och mjukare är ändå inget som Sara vill skylla på. 

– Det är mjukt och sorbé-aktigt i backen och det är kanske inte det underlag jag är bäst på, men en ska kunna åka på allt. Den som är bäst vinner på allt, avslutar hon med.

Även Frida och Kajsa klättrade placeringar när de slutade 16:e respektive 24:e plats, och Maria Pietilä-Holmner som precis tagit sig tillbaka från en knäskada slutade 25:a.

Tessa Worley, Frankrike, som i första åket satte ledartiden direkt lyckades hålla ledningen under hela dagen och plockade hem storslalomguldet. Mikaela Shiffrin, USA, slutade på silverplatsen och Sofia Goggia, Italien, tog bronset.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info