Hoppa till sidans innehåll

Hörnblad 11:a i Super G på JVM

09 MAR 2017 16:40
Idag avgjordes JVM i Super G för både herrar och damer i Åre.
Foto: Nisse Schmidt
  • Uppdaterad: 09 MAR 2017 16:50

I herrarnas Super G var det Filip Platter, Åre SLK som blev bästa svensk med sin 19:e plats, +0,79 efter Nils Alphand, Frankrike som i det tighta racet slutligen stod som segrare. Olle Sundin, Djurgårdens IF, var på väg mot något riktigt stort när han vid den andra mellantiden hade -0,42 i hans favör gentemot Alphand, men en missbedömd riktning över Galgbackshoppet förstörde dagen och Olle tvingades att bryta tävlingen. Även Åre SLK åkaren Zack Monsén gick samma öde till möte och körde ur i den sista tredjedelen av banan och sa såhär om tävlingen:

– Jag kom på en innerskida vid Brings och försökte komma upp igen men det var kört redan då. Jag hade ett slag ut ur Varggropen och då la jag ner det för det var så dåligt. Tråkigt, säger han och fortsätter:

– Banan var ganska teknisk. Det svänger på bra samtidigt som det händer grejer i backen hela tiden. Det är krön, motlut och slagigt, så man måste hålla positionen hela tiden.

Filip Platter blev alltså bästesvensk på 19:e plats och Johan Hagberg slutade på 53:e plats. Men sammanfattningsvis är Monsén nöjd med det svenska lagets insatser så här långt. Satsningen mot Åre 2019 har gett resultat i fartgrenarna.

– Det är på gång, vi är tre grabbar, Olle, Filip och jag som försöker jaga ikapp Alexander Köll och Felix (Monsén) som kör europacup och världscup. De är en bit före men med träning kan vi komma ikapp dem och så småningom komma ikapp världseliten. Men det krävs många timmar i backen och av träning för att göra det, de är jätteduktiga, sa Monsén.

Vann tävlingen gjorde Nils Alphand Frankrike, före Raphael Haaser Österrike och Seymel Bissig, Schweiz.

 I damtävlingen var det österrikisk dominans när de la beslag på platserna 1-4, där Nadine Fest visade klass och var snabbast i det österrikiska kvartetten. Bästa svenska blev Lisa Hörnblad, Höga Kusten AK på en delad 11:e plats, Lin Ivarsson, Åre SLK 20:e, Fanny Axelsson, IFK Mora 22:a och Ida Dannewitz, Uppsala SLK blev 29:a.

 Ida Dannewitz som gör sitt första junior-VM sa såhär efter dagens tävling:

– Jag försökte verkligen ge allt jag hade, tyvärr fick jag inte riktigt till åkningen som jag ville men det var fina förutsättningar och en riktigt rolig tävling även om jag inte fick det resultat jag hoppats på idag. Men jag laddar om och är taggad inför morgondagens kombination, sa Dannewitz efter racet.

Vann gjorde Nadine Fest före Franziska Gritsch och Dayana Dengscherz, samtliga Österrike.

Skribent: Erik Segerström
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info