Hoppa till sidans innehåll

Hörnblad 19:e i St. Moritz

10 FEB 2017 17:46
I ett mulet och snöinramat St. Moritz var det på fredagen dags för damernas alpina kombination, och Lisa Hörnblad, Höga Kustens AF, fick som ensam svensk på start till ett riktigt fint resultat. Foto: Erik Danielsson/SSF
  • Skapad: 10 FEB 2017 17:46

Efter det inledande åket, som var störtlopp, visade Lisa att hon är snabb nog för att prestera under världsmästerskap. Hon inledde bra med 16:e bästa tid vid andra mellantiden, och inför andra åket låg hon 21:a med bra slagläge inför slalomen.

– Mitt störtlopps-åk var ju helt okej. Jag var ganska snabb i början men sen var jag lite väl passiv. Men det ska bli kul att köra slalom. Nu ska jag bara ut och ha kul och åka, sa Lisa efter störtloppet.

När det sedan blivit dags för damerna att sadla om till slalom för att se vem som bäst hanterar de två grenarna visade det sig att flera hade problem med banan.

Många toppåkare tog sig inte hela vägen ner, men det gjorde Lisa även om hon inte var speciellt nöjd med sitt slalomåk. 

– Det var stelt och nervöst. Jag var stel i starten och kom inte riktigt in i det över huvud taget. Jag fick inte ner skidorna i backen som jag ville utan sladdade mest runt. Jag måste kanske få till självförtroendet lite så jag kan trycka till mer, sa Lisa efter sitt slalomåk.

Hon plockade placeringar och slutade på en fin 19:e plats i sin premiär i alpin kombination i VM-sammanhang, och sett till hela dagen var det ändå en nöjd Lisa när allt avgjorts.

– Störtloppet var väl bra och jag har haft en rolig dag. Det är så kul att vara här.

Strax innan Lisas dag drog igång körde herrarna ett träningsåk i störtlopp och även där presterades det bra av de svenska åkarna.

Felix Monsén, Åre SLK, fick till ett riktigt kanonåk och slutade på en 4:e plats, vilket bådar gott inför lördagens störtlopp, även om solen valde att titta fram just när Felix åkte.

– Jag är nöjd med stora delar av mitt åk, men jag är medveten om att jag hade vädret på min sida eftersom solen sken när jag åkte. Men jag tycker ändå att jag var snabb oavsett och jag var inte den enda som hade sol, sa Felix efter sitt träningsåk.

Alexander Köll, Landskrona Ski-Club, slutade också på en lovande 18:e plats.

Imorgon börjar herrarnas störtlopp klockan 12.00.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info