Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

Hörnblad 36:a i VC-debuten

16 DEC 2017 15:17
Inledningen på helgen innebar farttävlingar i världscupen för både damer och herrar, samt tävlingar i Sverige Cupen i Fjätervålen, och det skulle visa sig bjuda på både framgång och motgång för de svenska åkarna.
  • Uppdaterad: 17 DEC 2017 14:10

Helgen inleddes med en motgång när herrarnas Super G ställdes in i italienska Val Gardena. Felix Monsén och Filip Platter, båda från Åre SLK, fick aldrig starta då dimman drog in och tvingade tävlingsledningen att avbryta tävlingen.

På lördagen hade damernas världscupfarttävling i franska Val d’Isère två svenska debutanter redo på start. Lisa Hörnblad, Höga Kusten Alpin, tillsammans med Lin Ivarsson, Åre SLK, var de svenska damåkarna som båda skulle göra sin första världscuptävling i karriären.

Även om sikten lämnade mer att önska fick Lisa till ett bra åk där hon visade att hon ville åka fort. Med startnummer 51 klättrade hon ordentligt i positioner när hon säkrade en 36:e plats i sin första världscuptävling.

– Jag är inte helt nöjd med åket. De var väldigt tufft med sikten, jag såg inga kontraster så jag kämpade på men de störde mig väldigt mycket. Jag fick inte till så mycket attack som jag hade tänkt mig, men de är bara att träna på så jag blir bättre på att åka när de inte är någon sikt. I det stora hela måste jag säga att det varit en väldigt rolig dag, sa Lisa efter sin världscuppremiär.

Även Lin höll bra tempo genom sitt åk, men strax innan målgång fick hon ett slag som gjorde att hon tappade balansen och åkte ur, och därför inte fick med sig ett resultat. 

– Jag är okej efter fallet, lite omtumlad bara men allt är helt. Jag gick på en käpp och hamnade lite bak in i ett slag och då föll jag, men jag har en ny chans imorgon, sa Lin efter dagens tävling.

I herrarnas störtlopp var Felix ensam svensk på start med startnummer 60 och han slutade 58:a.

Imorgon är det dags för ytterligare en Super G tävling för damerna i Val d’Isère och som om det inte vore nog det drar herrarnas storslalomtävlingar i Alta Badia, Italien, igång med första åket 09.30.

Söndagens tävlingar följer du enklast i SVT och Eurosport eller via  FIS livetiming.

I storslalomtävlingen i Fjätervålen, som var en deltävling i Sverige Cupen, gick det strålande för Louise Jansson, Sälens IF, som höll ledningen genom både första och andra åket.

Louise placerade sig före Liv Ceder, Sollentuna SLK, och Ellen Robért, Bollnäs Alpina Klubb, som var 2:a respektive 3:e bästa svensk.

I herrarnas deltävling i Sverige Cupen var det Filip Steinwall, IFK Lidingö, som blev bästa svensk före Olof Hedelin, Saltsjöbadens SLK, som näst bäste svensk och Hugo Backman, Funäsdalens SLK, som 3:e bästa svensk.

Ellen och Olof leder i nuläget Sverige Cupen för dam respektive herr.

Fullständiga resultatlistor för dagens tävlingar i Sverige Cupen hittar du här.
Dam
Herr

Den totala ställningen i Sverige Cupen hittar du här.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info