Hoppa till sidans innehåll
Foto: Klas Rockberg

Hörnblad och Rönngren i toppen på SM

30 MAR 2017 16:37
På torsdagen var det dags för alpin kombination på SM och ÄJSM i Åre, och för andra dagen i rad stod Lisa Hörnblad, Höga Kusten Alpin, högst upp på pallen i damernas klass och Mattias Rönngren, Åre SLK, knep herrarnas förstaplats på SM.
  • Uppdaterad: 30 MAR 2017 16:48

Det var en strålande sol som tillsammans med kallsnö visade upp Åre från sin bästa sida när det på SM:s andra tävlingsdag skulle tävlas i alpin kombination.

Efter det inledande Super-G åket låg Helena Rapaport, Mälaröarnas Alpina SK, i ledande position inför slalomen i andra åket, två tiondelar före Lisa.

Men sen i andra åket fick Lisa till ett fint slalomåk samtidigt som Helena olyckligtvis åkte ur strax innan mål, och med det var Lisas vinst säkrad.

– Så kul, men det hade jag inte trott. När jag vaknade i morse trodde jag inte att jag skulle stå högst upp på pallen igen. Jag har inte riktigt det självförtroendet men det kanske jag får jobba på nu när jag ändå har två SM-guld på två tävlingar, sa Lisa skämtsamt efter dagens tävling.

Efter Lisa på pallen stod Emelie Henning, Järfälla AK, på en 2:a plats och Fanny Axelsson, IFK Mora AK, på en 3:e plats.

I herrarnas alpina kombination låg Mattias i en delad ledning med Andreas Romar från Finland efter första åket, strax före gårdagens segrare Felix Monsén, Åre SLK.

I andra åket fortsatte Mattias hålla greppet om topplatsen när han fick till ett slalomåk som gav honom en säker vinst med 72 hundradelar till tvåan Gustav Lundbäck, Luleå AK. Trea kom Filip Vennerström, Sundsvall SLK.

– Det måste varit mitt bästa Super G-åk jag någonsin har fått till i mitt liv tror jag. Och att jag sen lyckades få till slalomåket också var ju skönt. Det är alltid kul att ta medalj och så klart speciellt kul på SM, sa Mattias efter dagens tävling.

Filip tog hem vinsten i äldre junior SM före Olle Sundin, Djurgårdens IF AF, på en 2:a plats och Zack Monsén, Åre SLK, på en 3:e plats.

I damernas ÄJSM var det Lisa Hörnblad som även där stod högst upp på pallen före Fanny Axelsson, IFK Mora AK, på en 2:a plats och Michelle Kervén, Huddinge SK AF, på en 3:e plats.

I morgon är det dags för Super G och du kan läsa allt om SM-tävlingarna här

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info