Hoppa till sidans innehåll

Kling redo för OS-backen

28 FEB 2017 13:20
Det börjar närma sig slutet på världscupsäsongen och med bara ett fåtal tävlingar kvar är det till helgen det dags för farttävlingar i Korea för världscupdamerna och tekniktävlingar i Slovenien för herrarna. Foto: Bildbyrån
  • Skapad: 28 FEB 2017 13:20

Med bara två veckor kvar till världscupfinalen i Aspen, USA, har damerna sin sista farthelg samtidigt som det är samma sak för herrarnas teknikåkare.

Det är i Jeongseon, Korea, som damerna tävlar i störtlopp på lördag och i Super G på söndag, och Kajsa Kling, Åre SLK, ska få till de sista detaljerna innan finalen.

Tävlingarna i Jeongseon är speciella, inte bara för att det är sista stoppet innan finaltävlingarna i Aspen. Det är också första gången damtouren får möjlighet att testa tävlingsbacken som kommer stå som värd för fartgrenarna på OS i PyeongChang 2018.

– Det är svårt att säga hur det kommer vara att köra i OS-backen med tanke på att ingen på damtouren har sett den än. Men det ska inte spela någon roll. Med tanke på vilken nivå Kajsa ligger på kommer det gå bra oavsett, säger farttränare Kurt Mayr.

Eftersom Korea ligger flera timmar före oss kommer damernas farttävlingar sändas tidigt på lördag, respektive söndag morgon med start för första åkare 03.00 svensk tid. Du kan följa tävlingarna i både SVT och Eurosport.  

Herrarnas tekniktour är i Kranjska Gora, Slovenien, med storslalom på lördag och slalom på söndag.

Matts Olsson, Valfjällets SLK, André Myhrer, Bergsjö Hassela Alpina, och Kristoffer Jakobsen, Storklitens AK Skalp, kommer tävla i storslalom på lördag och André, Kristoffer, Mattias Hargin, Huddinge SK, och Anton Lahdenperä, Gällivare SK, kommer tävla i slalom på söndag.

Herrarnas första åk på lördag och söndag är 09.30 och andra åket 12.30 och allt visas i SVT och Eurosport.

Du kan som alltid följa alla tävlingar via FIS livetiming och genom FIS app på Android och iPhone.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info