Hoppa till sidans innehåll
Foto: HARALD STEINER

Köll och Kling redo att gasa i Wengen

13 JAN 2017 15:40
Helgen är full av farttävlingar och får en krydda av slalom på söndag. Det kommer vara svenska åkare i samtliga discipliner när världscupen fortsätter i Schweiz och Österrike. Foto: Bildbyrån
  • Uppdaterad: 13 JAN 2017 16:25

Kajsa Kling, Åre SLK, fick tyvärr inte träna störtlopp i Altenmarkt-Zauchensee, Österrike, på fredagen på grund av dåligt väder, men förhoppningarna inför lördagens störtlopp är stora, även om väderutsikterna ser så där ut.

– Det ser inte bra ut med vädret inför lördag. Det ska komma mer snö och sikten ska vara dålig. Men förutom det mår Kajsa bra. Hon är laddad och fokuserad på att tävla i helgen, säger farttränare Kurt Mayr.

Första start i störtloppet är 10.45. När damernas störtlopp är avslutat är det dags att skifta fokus från Österrike till Schweiz där herrarnas farttävlingar i Wengen drar igång 12.30.

Alexander Köll, Landskrona Ski-Club, är ensam svensk på start i störtloppet, men han är laddad för att göra sin sjätte världscupstart.

– Det känns helt fantastiskt att vara med de bästa killarna i världen i högsta ligan när en är ute och tävlar. Det är så klart en stor omställning från europacupbackarna eftersom de här är mycket svårare. Det är som en helt annan värld. Längre backar, alla passager och alla moment i backen är mycket svårare, säger Alexander.  

Men även om han har fått höja sin tävlingsnivå tror han inte att det är till hans nackdel.

– Jag tror att jag är rätt bra på när det blir svårt och jag gillar att vara med och tävla mot de stora grabbarna. Jag hoppas att detta är början på en lång världscupkarriär.

Alexander, som tyvärr gränslade en port i fredagens alpina kombination, fortsätter berätta att den svåraste passagen, den så kallade ”Canadian Corner”, där åkarna flyger ut väldigt nära skyddsnätet, är hans favoritpassage.  

 – Det är helt underbart att få vara med och tävla här i Wengen. Det är en historisk backe och efter dagens resultat finns det bara en medicin, att gasa och köra allt vad jag kan.

På söndag är det sen tillbaka till Altenmarkt-Zauchensee när Kajsa ska köra alpin kombination med första åket 09.30 och andra åket 12.15.

Helgen avslutas med herrarnas slalomtävling i Wengen då André Myhrer, Bergsjö Hassela Alpina, Mattias Hargin, Huddinge SK, Anton Lahdenperä, Gällivare SK, och Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK Skalp, kommer tävla.

Första slalomåket är 10.30 och andra åket 13.30.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info