Hoppa till sidans innehåll

Köll topp 30 i premiären

08 FEB 2017 18:32
Andra dagen på VM i St. Moritz var det dags för herrarna att åka Super G. Två svenska fart-åkare som redan gjort intryck på skid-Sverige gjorde sin VM-debut. Foto: Bildbyrån
  • Skapad: 08 FEB 2017 18:32

Alexander Köll, Landskrona Ski-Club, och Felix Monsén, Åre SLK, har tidigare i år bland annat åkt världscupstävlingar i det legendariska Kitzbühel, Österrike, och nu var det äntligen dags för deras VM-debut.

Efter besiktningen av backen sa både Alex och Felix att den stora utmaningen i backen är komma ihåg sin linje med tanke på att det är så få referenspunkter att ta hänsyn till.

– Det finns inga träd eller så kring backen och då kan det vara ganska svårt att memorera exakt hur banan är dragen för att sen veta vilken sväng jag är vid och vilken linje jag ska hålla då, sa Alexander efter sin besiktning.

När det sedan var dags för start var Felix först ut med startnummer 35, men han hann knappt komma igång förrän något gick fel.

– Jag vet inte riktigt varför det blev så, men jag kom långt ut i en kurva och plötsligt var jag bara för långt ut på fel sida porten. Trist, sa Felix efter sin uråkning.

Alexander som startade precis efter Felix lyckades bättre med sitt åk och höll sig väl inom banan och tog sig i mål på en fin 30:e plats. Men även om det är en fin placering för sin debut i VM var han inte helt nöjd när han kom i mål.

– Jag gör alldeles för många små misstag längs åket. Jag gör dem på ställen där jag måste få med mig farten och med misstag går det inte och då straffas jag direkt. Nej jag är inte nöjd. Jag kan mycket bättre.

Morgondagens VM-schema är tomt på tävlingar, men det är störtloppsträning för både damerna och herrarna så Alex och Felix ska tillsammans med Kajsa Kling, Åre SLK, och Lisa Hörnblad, Höga Kustens AK, göra sig redo för helgens störtloppstävlingar. 

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info