Hoppa till sidans innehåll
Foto: Matic Klansek, Bildbyrån

Laget klart till helgens fart- och tekniktävlingar

22 NOV 2017 11:54
Alpinlandslaget uttaget till helgens tävlingar. Fem damer och en herre kommer representera de svenska färgerna när det är dags för både fartpremiär och tekniktävlingar i Nordamerika.
  • Uppdaterad: 22 NOV 2017 15:03

Frida Hansdotter, Norbergs SLK, Sara Hector, Kungsbergets AK, Estelle Alphand, Åre SLK, Emelie Wikström, IFK Sävsjö, och Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK, ska tävla i Killington, USA,  där det är storslalom på lördag och slalom på söndag.

Samtidigt kommer vi ha en svensk herre på start i fart-premiären i Lake Louise, Kanada, när det är störtlopp på lördag och Super G på söndag. Felix Monsén, Åre SLK, är ensam svensk på start.

– Jo men det ska bli kul. Första gången jag startar i världscuptävling i Lake Louise. Jag har tävlat här tidigare men inte i världscupen, så jag kan backen och tror det kan gå bra. Jag är taggad nåt djävulskt, jag har aldrig varit i så bra fysisk form som jag är nu, säger Felix.

På lördag är storslalomens första åk 16:00 och andra åket 19:00, medan störtloppet drar igång kockan 20:15. Söndagens slalomtider är samma, men herrarnas Super G är 20:00. Alla tider är enligt svensk tid.

Tävlingarna följer du enklast på Eurosport och Kanal 5.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info