Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

Lahdenperä avslutar karriären

27 APR 2017 12:00
Anton Lahdenperä, Gällivare SK, väljer att avsluta sin alpina karriär efter tolv säsonger i den svenska alpina landslagstruppen.
  • Skapad: 27 APR 2017 12:00

Anton har tävlat i slalomvärldscupen sen 2005 och har sen dess 98 världscupstarter i ryggen och 39 gånger har han lyckats placera sig topp 30.

Anton känner att han under årets världscupstour inte fått med sig de resultat han önskat och därför kommer han kliva åt sidan och avsluta den alpina karriären.

– Jag hade inte världens bästa säsong och jag känner att jag inte har motivationen som krävs för att kämpa mig tillbaka till där jag vill vara. Det har varit flera saker som inte klickat under säsongen och när en sak blir fel är det lätt att det blir fler saker som inte blir bra. Det ena leder till det andra, och därför väljer jag att sluta, säger Anton.

Beslutet har växt på Anton, och det är inget lätt beslut att ta.

– Innerst inne har jag nog känt att det varit dags, men jag har nog levt lite i förnekelse en period. Det har varit en så stor del av mitt liv och att ta beslutet att avsluta är jobbigt. Men nu när jag väl bestämt mig känns det väldigt bra även om jag kommer sakna alla vänner på touren och gemenskapen det innebär att resa runt och bo nära inpå varandra i laget.

Anton har sedan ett tag bott i Innsbruck, Österrike, och är nu i full fart med att flytta hem till Gällivare igen.

– Just nu har jag ingenting bestämt om framtiden. Jag ska flytta hem till Gällivare och sen får vi se vad som händer, men jag kommer nog sysselsätta mig ganska snart.

Att avsluta en alpin karriär är inte det enklaste beslutet, men Anton känner ändå att det finns ljusglimtar med att inte vara elit-idrottare längre.

– Det är vissa årstider som öppnar upp sig nu. Hösten har ju varit ganska låst tidigare med försäsongsträning och allt vad det innebär, men nu kan jag göra lite vad jag vill då istället. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med det, men att bara kunna åka på skidsemester och åka för nöjes skull ska bli kul. Det ser jag fram emot, avslutar han. 

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info