Hoppa till sidans innehåll
Foto: Privat

Larsson tar över herrarnas juniorlag

05 JUL 2017 09:00
Det är nu klart att Magnus Larsson tar över som huvudtränare för herrarnas juniorlandslag.
  • Skapad: 05 JUL 2017 09:00

Det var i slutet av maj som det var klart att Fredrik Steinwall slutade som huvudtränare för de svenska juniorherrarna och nu tar alltså Magnus Larsson över.

Magnus har tidigare god erfarenhet från landslagsorganisationen när han var juniortränare 2005­–2010 och sedan tog steget upp och blev huvudtränare för herrlandslaget 2010–2012.

– Det känns fantastiskt att vara tillbaka för det är verkligen ett drömjobb. Det är andra varvet runt nu och jag hoppas på att bygga upp en stark generation som ka ta över i framtiden. Jag har en lång erfarenhet med att jobba med ungdomar, det är nog min starkaste sida. Jag kommer jobba mycket med åkarnas teknik men även med teamen, dynamiken så hela teamet jobbar mot samma sak, säger Magnus. 

I juniorlaget gäller det att skapa långsiktiga mål för åkarna så de bygger sin framgång på sikt samtidigt som de sätter tydliga delmål på vägen, något Magnus ser som viktigt.

– I år är det svårt att säga vilka mina förhoppningar är, men det handlar främst om att få juniorerna att ta sig till Europacup så fort som möjligt. Att de inte bara presterar inom skidåkningen utan även i allt runt omkring med fysträning och så för att ta steget upp till nästa nivå. Det är så stor skillnad på världscup och junior och ju tidigare en inser det kan de sätta långsiktiga mål som åkare, säger Magnus.

Eftersom Magnus har erfarenhet som både junior- och världscuptränare tar han med sig en styrka in i den svenska alpinorganisationen som bidrar till fortsatt konkurrenskraftig utveckling för de yngre åkarna.

– Det känns bra att vi, efter Fredrik Steinwalls goda resultat, har hittat en tränare som redan sen tidigare har erfarenhet som svensk junior- och världscuptränare. Jag har själv inte arbetat med honom men vi ser fram emot att få med honom i organisationen, säger Heinzpeter Platter, huvudtränare för herrlandslaget.

Heinzpeter fortsätter berätta om vikten av att ha en erfaren tränare i juniorlaget. 

– Han har sett vad som behövs för att komma upp på toppen så den erfarenheten kan han utnyttja och utbilda de yngre åkarna till att ta sig hela vägen fram. Jag tror vi kommer kunna bygga ett bra fundament för framtiden, avslutar Heinzpeter.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info