Hoppa till sidans innehåll
Foto: Klas Rockberg

LVC-storslalom i Kläppen

25 MAR 2017 21:00
På lördagen var det dags för Regionfinalen i storslalom i Kläppen för Region 4. Cirka 300 glada ungdomar var på plats med hejarramsor och förväntan på ytterligare en lyckad tävlingsdag i Lilla Världscupen.
  • Skapad: 25 MAR 2017 21:00

Ett stort antal klubbar vår representerade med åkare i U11 och U12 för både tjejer och killar från Stockholm, Södermanland, Uppland och Västmanland, och än en gång bjöds de på en fantastisk inramning.

Föräldrar och vänner stod kring målfållan och hejade med bjällror, tillrop och applåder. Det är verkligen en fröjd att vara på en LVC tävling då det som oftast visar sporten från sin absolut bästa sida. 

Precis som i Stöten vår många åkare tillresta efter en lång säsongs förväntan, och med så många bland både åkare och publik på plats blev de inte besvikna. 

– Det är alltid lite speciellt att komma till Lilla Världscupen och tävla. Det är lite större än andra tävlingar eftersom det är lite bättre priser och sen att få åka till ett annat ställe än de backar vi brukar åka i är också roligt. När det sen är en massa flaggor, reklamskyltar och saker som händer runt tävlingen blir en lite extra nervös. Då känns det verkligen som att det är tävling, sa Ebba Lindstrand som åker för Djurgårdens IF AF.

När ungdomarna gång på gång pratar sig varma över hur mycket LVC betyder för dem är det tydligt att arbetet av volontärer, föräldrar, ledare och organisatörer är värt så mycket mer än bara resultatet av en enskild tävling.

– Det känns lite coolt att komma hit och tävla. Det är kul att träffa massa kompisar här, det är ändå lite som en världscup kan man säga, sa Elias Werner som åker för Sollentuna SLK.

LVC är något som många ser som säsongens höjdpunkt och då är det inte bara tävlingsmomentet som lockar.

Att få resa till en tävling där en har möjlighet att träffa gamla vänner och samtidigt knyta nya band på ett sådant sätt som LVC möjliggör lyfter konceptet till en otrolig nivå. Det skapar inte bara en härlig tävling, det banar även väg för framtidens alpina kultur.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info