Hoppa till sidans innehåll

Monsén 15:e i första åket

13 FEB 2017 18:50
Fartveckan på VM i St. Moritz avslutades med herrarnas kombination. Felix Monsén, Åre SLK, var ensam svensk på start och han lyckades inledningsvis väldigt bra. Foto: Bildbyrån
  • Skapad: 13 FEB 2017 18:50

Fartveckan har stundtals blivit drabbad av den så kallade ”Malojanska ormen”, det vill säga dimmolnen som ringlar sig kring bergstopparna i området kring St. Moritz, men på måndagen när det var dags för herrarnas kombination lös den med sin frånvaro.

Felix som under sista träningsstörtloppet slutat fyra, och i gårdagens störtlopp fick till en härlig 16:e plats, berättade efter den inledande besiktningen att förutsättningarna fanns för ytterligare bra åkning.

När Felix startade som nummer 46 var många åkare säkra på att inte mycket skulle hända bland topp 20, men det hindrade inte Felix från att pressa sig in på en imponerande 15:e plats.

– Jag stod på start och kände att jag var ganska trött, men sen när jag åkte var det skönt att kunna klämma ut det sista ur kroppen. Jag fick till ett ganska likt åk som igår.

Med sin styrkegren, störtlopp, avklarad var det bara slalomen som skulle genomföras för att få resultatet komplett.

– Nu ska jag bara ut och bomba i slalomen. Det blir rock n’ roll. Många duktiga världsåkare är med men jag ska försöka att inte tänka på resultatet utan bara ha kul.

När han sen gav sig ut i slalombacken visade han verkligen hunger. Det gick fort och han låg inte speciellt långt bakom toppåkarna på det inledande flacka partiet. Men sen kom krönet in i branten och där hängde tyvärr inte Felix med.

– Jag fick bakvikt och tappade helt greppet med skidorna och då var det slut.

Felix åkte ur och lyckades inte få med sig något resultat från VM-kombinationen, mer än ett imponerande första-åk som verkligen visade att de svenska fart-herrarna är på gång.

– Det var ett orutinerat misstag jag gjorde, men nu vet jag i alla fall att det kanske kan vara värt att träna lite slalom ibland ändå, avslutar Felix.

Hemmaåkaren Luca Aerni, Schweiz, knep förstaplatsen före Marcel Hirscher, Österrike, på andra plats och Mauro Caviezel, Schweiz, på tredjeplats.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info