Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

Monsén karriärsbästa i Bormio

29 DEC 2017 19:16
När det var dags för de sista världscuptävlingarna i italienska Bormio tog Felix Monsén, Åre SLK, världscuppoäng när han smällde till med sitt bästa VC-resultat någonsin i herrarnas alpina kombination.
  • Skapad: 29 DEC 2017 19:16

Efter gårdagens störtlopp var det idag dags för alpin kombination för världscupherrarna. Felix, som tidigare under säsongen inte fått de resultat han önskat under farttävlingarna, visade idag att han är snabb.

Han hade startnummer 42, och lyckades få till ett åk som placerade honom på en 15:e plats inför slalomen i andra åket.

Efter slalomen slutade Felix på en 23:e plats, som innebär ett karriärsbästa världscupresultat för Felix.

– Jag är supernöjd med mitt första åk. Jag har börjat lita lite mer på mig själv, sen försökte jag bry mig lite mindre om allt omkring som linjer och så, och istället bara försöka åka snabbt. Men det är en hårfin gräns mellan när det stämmer och när det inte går så snabbt som en vill, så ibland är det svårt att veta vad en gör bättre när det går snabbare, sa Felix efter dagens tävling.

Efter gårdagens 48:e plats i störtloppet kände Felix att han ville ha revansch.

– Jag kände väl inte riktigt att omständigheterna kring igår var riktigt de jag ville. Det blev långa uppehåll precis innan jag skulle åka på grund av uråkningar. När jag stått och väntat i 50 minuter och sen är redo att åka får vänta ännu längre är det svårt att hålla rätt fokus. Det var en tuff dag igår, men till idag var det fina förhållanden och jag kunde bara pusha på. Sen var det klart lite handbroms i slalomen när jag väl drog iväg för då kom tankarna att det skulle vara skönt med ett världscupresultat, och då rinner det ganska snabbt iväg med tid, avslutade Felix. 

I damernas storslalomtävling i Lienz, Österrike, presterade också de svenska åkarna. Sara Hector, Kungsbergets AK, åkte upp sig från en 30:e plats efter första åket och slutade som bästa svensk på en 14:e plats då hon fick till dagens snabbaste andraåk.

– Jag hade lite oflyt i första åket med många missar, men jag hade riktigt tur och fick åka det andra och det var så klart skönt. Det var ett bättre åk och det tar jag med mig, sa Sara efter dagen.

Estelle Alphand, Åre SLK, kom strax efter Sara på en 15:e plats, Frida Hansdotter, Norbergs SLK, 29:a, Magdalena Fjällström, Tärna IK Fjällvinden, 43:a, och Ylva Stålnacke, Kiruna BK, 44:a.

Nästa tävling är City Event med parallellslalom i Oslo för både damer och herrar på nyårsdagen 1 januari. Då kommer André Myhrer, Bergsjö Hassela Alpina, Mattias Hargin, Huddinge SK, Frida Hansdotter, Norbergs SLK, och Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK, tävla för Sverige.

Tävlingen börjar 16:05 och du följer det enklast på SVT och Eurosport.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info