Hoppa till sidans innehåll
Foto: Klas Rockberg

Monsén och Hörnblad SM-mästare

29 MAR 2017 19:23
På onsdagen avgjordes SM och ÄJSM i störtlopp i Åre och vinnare blev Felix Monsén, Åre SLK, och Lisa Hörnblad, Höga Kusten Alpin, i SM-klassen och Filip Platter, Åre SLK, och Lisa Hörnblad i ÄJSM-klassen.
  • Skapad: 29 MAR 2017 19:23

Efter ett par träningsdagar var de 49 herrarna och 22 damerna redo för tävling och med en strålande sol över tävlingsbacken bjöds det på fantastiska förhållanden även om det under dagen blev lite mjukt underlag.

Eftersom starten var satt till strax innan Stövelbranten vilket gjorde det till ett relativt kort störtlopp skulle åkarna få två åk där den sammanlagda tiden resulterade i vem som skulle kunna titulera sig svensk mästare i störtlopp.

Tävlingen var en kombinerad SM-tävling och äldre junior SM-tävling där åkarna födda mellan 1996–1998 inte bara jagade resultat i SM utan även i ÄJSM.

Efter första åket hade Lisa lyckats etablera sig i toppen när hon låg etta inför andra åket.

– Det var lite speciellt att stå på start som ledare. Jag fick koncentrera mig på att hantera situationen eftersom det brukar avgöras med ett åk i störtlopp i vanliga fall, berättade Lisa efter dagen.

Felix hade dock inte riktigt fått till sitt första åk som han ville när han inför andra åket låg en hundradel efter klubbkompisen Mattias Rönngren.

– Jag är inte allt nöjd med mitt första åk och eftersom det är ganska mycket prestige i SM visste jag att jag var tvungen att göra ett mycket bättre åk i andra, men det visste jag att jag kunde, berättade Felix.

I andra åket lyckades Felix ta sig till toppen före Filip Platter, Åre SLK, som slutade 2:a och Mattias som slutade på en 3:e plats.

– Det är riktigt kul att ta hem SM-guldet. Jag vill försöka komma ikapp Hans Olsson och de andra grabbarnas stora samling av SM-medaljer och jag har väl en bit kvar, men sen har jag också precis börjat, säger en glad Felix efter dagens tävlingar.

Lisa lyckades behålla sin ledning i andra åket och tog hem SM-titeln i störtlopp före Lin Ivarsson, Åre SLK, som slutade 2:a och Helena Rapaport, Mälaröarnas Alpina SK, som kom 3:a.

– Jag vet inte riktigt vad det var jag lyckades med idag men jag måste fått till två bra åk i alla fall. Det var en fin backe, men på slutet blev det ganska mjukt när solen legat på hela dagen, men det spelar ingen roll nu. Det var kul att vinna, avslutar Lisa.

I ÄJSM såg dampallen liknande ut med enda skillnaden att Fanny Axelsson, IFK Mora AK, kom på en 3:e plats. I herrklassen vann Filip Platter före Olle Sundin, Djurgårdens IF AF, på en 2:a plats och Zack Monsén, Åre SLK, på en 3:e plats. 

Imorgon är det dags för alpin kombination med första start 10.00. Du hittar hela helgen mer information om tävlingarna här

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info