Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

Myhrer på pallen i Val d'Isère

10 DEC 2017 13:59
En framgångsrik svensk alpinvecka är oss i ryggen där det har tagits placeringar i både Europa- och världscupen. André Myhrer, Bergsjö Hassela AK, knöt ihop veckan fint när han tog hem tredjeplatsen på världscupsäsongens andra slalomtävling.
  • Skapad: 10 DEC 2017 13:59

André låg 3:a efter första åket, en placering före Mattias Hargin, Huddinge SK, och tillsammans var de två de bäst placerade svenska åkarna.

Inför andra åket skulle det handla om att lyckas hålla uppe farten i franska Val d’Isère som bjöd på ett ordentligt snöfall och rikliga mängder snö i backen.

 – Det är snöigt i backen och andra åket är lite mer svängigt än första åket så vi kommer få kriga på eftersom det blir lite segare, men det passar oss perfekt som det är nu. Det jag gjorde i första var att jag låg ganska bra i linje, men jag ska trycka på lite mer i vissa svängar eftersom jag var lite passiv i vissa partier, sa Mattias inför andra åket till SVT.

Snön fortsatte göra det svårt för åkarna och sikten var ordentligt dålig för hela startfältet, men André lyckades ändå försvara sin 3:e plats, och säkrade genom det andra pallplatsen för de svenska slalomherrarna för säsongen.

– Det känns absolut jättebra. Det var ett tufft race idag, men vi får försöka se bort från snöfallet som gjorde det svårt att se något alls i andra åket, så det är fantastiskt att det blev en pallplats ändå. När jag kom ner kändes det inte riktigt som en pallplats om jag ska vara ärlig, och att ligga bara en hundradel bakom andraplatsen är lite surt faktiskt. Men jag är nöjd med poängen och framöver kommer andra backar som passar mig bättre. Jag körde som planerat och det rullade på bra så det är skönt att jag fick med mig ett resultat. Det blev sämre och sämre ju längre in i banan jag kom, och sen svänger banan på bra i slutet så det handlade bara om att hålla fokus hela vägen in i mål, sa André efter dagens tävling till SVT.

Mattias slutade på en 8:e plats, och han hade så klart velat klättra i resultatlistan, men samtidigt såg han det positiva med dagens tävling.

– Jag blev frustrerad. Det var riktigt svårt att åka idag för jag såg ingenting. En åttondeplats är okej för de förutsättningar jag kände att jag hade eftersom det snöade brutalt mycket mer under andra åket, så jag är nog nöjd med min placering ändå. Jag tappade mycket rytm och fart genom hela åket men det jag tar med mig är att jag visade i första åket att jag är med där uppe och slåss och att jag har höjt mig från förra året, sa Mattias till SVT efter tävlingen.

Emil Johansson, SK Vitesse Skövde, och Dan-Axel Grahn, Östersund Frösö SLK, åkte tyvärr ur i första åket i Val d’Isère.

Veckan har även varit fylld av framgångar i Europacupen där det började med en 4:e plats för Magdalena Fjällström, Tärna IK Fjällvinden, i storslalomtävlingen i Hafjell, Norge, i måndags.

– Det har bjudits på otroligt fina förhållanden och därför var nyckel att verkligen våga gå för det, att gå rakt och rent, från start till mål. Åkningen kändes väldigt bra och planen för idag var att ösa på oavsett hur trygg jag kände mig i min åkning, och det gjorde jag och så var jag plötsligt med i toppen. Så det känns kul att jag kan vara med i toppen även i storslalom om jag bara ger mig fan på det, sa Magdalena efter måndagens storslalomtävling.

Magdalena fortsatte att prestera bra när hon tog ytterligare en 4:e plats i storslalom i Kvitfjell, Norge, senare i veckan, bara en hundradel från pallplatsen.

Även i fartdisciplinerna har de svenska damerna presterat fint när Lisa Hörnblad, Höga Kusten Alpin, blev 6:a i alpin kombination och 7:a i Super G i Kvitfjell.

De svenska EC-herrarna har också fått till bra resultat, och allra vassast har Mattias Rönngren, Åre SLK, varit då han fick till en 11:e plats och en 17:e plats i storslalom i Trysil, Norge. 

Samtliga resultat hittar du i FIS databas

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info