Hoppa till sidans innehåll

Myhrer plockade 13 placeringar i andra åket

05 JAN 2017 18:38
Strax innan första åket drog vädret in över backen i Zagreb, Kroatien, och förhållandena blev genast tuffare för alla. Dålig sikt och ett lätt snöfall gjorde det utmanande samtidigt som de svenska herrarna gjorde sig redo på start. Foto: Bildbyrån
  • Uppdaterad: 06 JAN 2017 10:09

André Myhrer, Bergsjö Hassela Alpina, Mattias Hargin, Huddinge SK AF, Jens Byggmark, Tärna IK Fjällvinden, Anton Lahdenperä, Gällivare SK, och Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK Skalp var de svenska åkarna.

Innan första åket sa Jens till SVT att han tyckte att han fått till en bra känsla förra tävlingen i Madonna di Campiglio, Italien, och han hoppades att få samma känsla i dagens åk.

André som var först ut av de svenska åkarna fick bakvikt i den inledande branten och var nära att tappa kontrollen, men han lyckade samla sig innan första mellantid. När han kom i mål hade han lyckats plocka tillbaka lite av mellanskillnaden till ledartiden men han var inte speciellt nöjd.

– Det var tufft från start till mål. Jag vet inte vad som hände. Det var snöblint och guppigt i hela banan och det var flera ställen jag bara flög ut helt omotiverat. Tråkigt. Det kändes lite bättre i sista biten av backen men det var svårt att se underlaget, sa André till SVT efter sitt första åk.

Mattias som var nästa svenska ut fick inte heller riktigt till det. Det blev inte det flyt i åkningen som önskat, och när han pratade med SVT efter första åket hoppades han på ny chans i andra åket.

– Det var väldigt dåligt, jag åkte inte alls bra. Det är trist och det är sådant som händer men jag hoppas på att vara med i andra åket så jag kan rätta till det. Det var ganska svårt med sikten och underlaget. Jag kände att jag hade svårt att komma ner i snön och jag blev kort och statisk så jag fick inte alls till det grepp jag ville ha, och när det inte känns bra är det svårt att ändra på det mitt i åket.

Jens Byggmark hade även han en tung dag. Han kom ut lite långt i vissa svängar och låg efter redan vid första mellantiden. Tyvärr var det inte lika rapp åkning som vi sett från Jens tidigare i år, och väl i mål var han inte heller nöjd.

Anton var snäppen snabbare än Jens, men även han hade lite svårt att få ner skidorna och det såg ganska slagigt ut.

Mattias slutade 36:a, Anton 41:a, Jens 46:a och Kristoffer som hade startnummer 55 åkte tyvärr ur. Det var därför bara André som tog sig till andra åket när han låg 25:a efter första åket.

Inför andra åket ökade vinden rejält och det var gränsfall om tävlingen kunde slutföras, men trots det var Andrés andra åk snabbare än det första, och det såg ut som att han fick ihop svängarna lite bättre när han lyckades plocka tretton placeringar och slutade på en 12:e plats.

– Det var lite bättre sikt i andra så det var ju skönt, men det var en tuff dag i Zagreb. Nu är det race om två dagar igen så jag får fokusera på det. Jag hade betydligt högre förväntningar på det här idag och i min starka del i mitten får jag inte alls till heller. Det är tufft och nu måste jag fokusera vidare, sa André när han pratade med SVT efter sitt andra åk.

Vinnare i dagens tävling blev Manfred Mölgg, Italien.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info