Hoppa till sidans innehåll

Myhrer står över Schladming

24 JAN 2017 13:35
Den senaste tiden har André Myhrer, Bergsjö Hassela Alpina, fått känningar i ryggen, något som hindrat honom i sin åkning. Tillsammans med landslagets medicinska team har han därför tagit beslutet att stå över tävlingen i Schladming. Foto: Bildbyrån
  • Uppdaterad: 24 JAN 2017 15:55

Just nu är planen att jobba från dag till dag för att så fort som möjligt komma tillbaka till slalomåkningen. I nuläget är det bara tävlingen i Schladming, Österrike, som han bestämt sig för att stå över och hur det blir framöver går inte att uttala sig om idag.

– André har åkt hem till Åre där ett team med fystränare tillsammans med sjukgymnast och ryggspecialist jobbar i stort sett dygnet runt för att André ska bli bättre så fort som möjligt, berättar alpinchef Tommy Eliasson Winter.

I nuläget är inga dörrar stängda för varken Hammarbytävlingen nästa vecka eller framtida världscuptävlingar. Allt beror på hur Andrés rygg återhämtar sig och svarar på behandlingen, men det är en tuff väg tillbaka.

– Det är svårt att säga hur länge det kommer ta för André att åter stå på skidor men vi har ett mycket kompetent medicinskt team som gör allt de kan för att ge André bästa förutsättningar att kurera sig på plats här i Åre, fortsätter Tommy.

Hur det blir med resterande världscupsäsong och VM i St. Moritz i februari vill han inte uttala sig om men när det kommer till ryggproblem kan vägen vara lång och för att komma tillbaka till toppen kommer det krävas mycket vilja och en stor mängd hårt arbete.

– André har haft problem under en tid och det är alltid svårt med ryggproblem då en stabil bål är så central för att kunna prestera i skidbacken. Närmsta tiden kommer ställa extrema krav men vi är hoppfulla att André har alla verktyg för att kunna klara den utmaning han står inför.

Andrés träningsupplägg fram tills han är bra kommer vara väldigt intensivt med tio behandlings- och träningspass per dag, något som är nödvändigt för att han ska kunna få tillbaka maximal kraft igen.

André som inte missat mer än en handfull världscupsrace sen han började åka världscup tycker så klart det är väldigt tråkigt att missa tävlingen i Schladming.

– Jag har ju kört Schladming varje år sen jag började så det tar så klart emot att inte tävla när jag vet att killarna ska köra. Det är ju inte så kul men samtidigt är det här verkligheten nu och det är bara att anpassa sig till situationen, säger André.

Det är också en stor omställning för honom att gå från tävlingsvardagen till att vara hemma med rehabilitering på schemat.

– Det är inte lätt att gå från tävlingstouren till rehab, men jag känner att det bara är att ge sig fan på att göra allt jag kan. Oavsett hur det går vill jag veta att jag gjort allt jag kan för att ta mig tillbaka. Jag vill inte känna sen efteråt, om jag skulle missa mitt mål, att jag kunde gjort mer, avslutar André.

Som grundplanen ser ut kommer Andrés rehabilitering ha Åre som bas, men även den planen kan ändras beroende på hur allt utvecklar sig.

Det övergripande träningsschemat han håller sig till varje dag ser ut som följer:

06:00 Frukost
07:00 Vattenpass
08:00 Rörlighet
09:00 Gym 
11:30 Återhämtning 
12:00 Lunch
14:00 Konditionsträning
16:00 Behandling

För ytterligare information kontakta Erik Danielsson, presskontakt. +46 73 029 28 82, This is a mailto link

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info