Hoppa till sidans innehåll

Nu öppnar ansökan till Skidlyftet 2018

01 DEC 2017 11:26
I tre år har McDonalds och Svenska Skidförbundet drivit initiativet Skidlyftet, hittills har 3 miljoner kronor delats ut till svenska skidklubbar. Årets upplaga blev en succé – över 1 miljon kronor samlades in! Nu öppnar ansökan till Skidlyftet 2018.
  • Uppdaterad: 01 DEC 2017 11:27

Skidlyftet är ett gemensamt initiativ mellan McDonald’s och Svenska Skidförbundet för att tillsammans stötta utvecklingen av barn- och ungdomsverksamheten bland Svenska Skidförbundets längd- och alpina föreningar. Genom Skidlyftet kan föreningar ansöka om bidrag till satsningar som ökar möjligheten för fler barn och ungdomar att upptäcka skidåkning. Nu öppnar ansökan till Skidlyftet 2018. 

–  Sedan vi startade Skidlyftet tillsammans med McDonald´s för tre år sedan har sammanlagt 57 skidklubbar, både alpina och längd, fått bidrag. Vi har sett förändringen på nära håll och den är fantastisk, säger Olle Danielsson, nationell alpin chef på Svenska Skidförbundet.

– Förutom att Skidlyftet främjar svensk skidåkning, märker vi även att det har blivit en extra viljekraft hos många klubbar att utveckla sig och driva förändringsprojekt. Att ständigt förbättra sig och jobba för ökad tillgänglighet är en viktig del för att svensk skidåkning ska kunna fortsätta ligga i framkant i världen, då syftar vi inte bara på elitnivå, utan även brett ur hobbysynpunkt, säger Johan Sares, längdchef Svenska Skidförbundet.

Så här såg det ut när Huddinge Skidklubb fick besked om att de hade fått 50 000 kronor ur Skidlyftet till att köpa säkerhetsutrustning och utbildning i säkerhetskunskap.

2015 initierades initiativet Skidlyftet, där McDonald´s skänker 1 krona för varje såld skidmeny till arbetet med att göra svensk skidåkning lite bättre och lite roligare för fler barn och ungdomar. Totalt sedan starten har 3 miljoner kronor samlats in till klubbar runt om i Sverige.

– Skidlyftet är ett hjärteprojekt för oss på McDonald’s. Vi är medvetna om att vi, som en stor aktör, har möjlighet att bidra till verklig skillnad för svensk skidåkning. Därför är det med stolthet och glädje vi kan berätta att initiativet fortsätter och att ansökningen för 2018 års upplaga öppnar nu, säger Lisa Palm Danielsson, sponsoransvarig på McDonald’s.

När ansökningstiden är slut bedöms ansökningarna av en jury  bestående av representanter från såväl Svenska Skidförbundet som från McDonald´s, och även av aktiva åkare från de svenska skidlandslagen. Urvalsprocessen sker utifrån motivering om hur aktiviteten ska komma till nytta för barn-och ungdomar som åker skidor eller vill börja åka. Sista dag för ansökan är 31 mars 2018.

Skidmenyerna kommer finnas till försäljning från och med 28/12 på samtliga McDonald´s restauranger runt om i Sverige.

Ansök om Skidlyftet på www.mcdonalds.se/skidor

Skribent: SSF

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info