Hoppa till sidans innehåll

Olsson 6:a i St. Moritz

17 FEB 2017 21:26
Matts Olsson, Valfjällets SLK, var en av fyra svenska herrar som stod på start när det var dags för storslalom på VM i St. Moritz. Matts hade bäst svensk framgång när han slutade på en 6:e plats. Foto: Klas Rockberg/SSF
  • Skapad: 17 FEB 2017 21:26

Fredagen bjöd inte på samma solindränkta VM-backe som tidigare dagar i veckan. Det var istället osäkra snö-moln som tillsammans med den tillresta hejande publiken ramade in herrarnas storslalomtävling.

Matts hade sällskap av André Myhrer, Bergsjö Hassela Alpina, Mattias Rönngren, Åre SLK, och Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK Skalp, i första åket.

Efter ett tryggt och stabilt första åk kom Matts ner på en fjärdeplats med bra slagläge mot pallen i andra åket.

– Det var inte så svåråkt så det kändes som att jag kan åka renare på många ställen. De svängar jag fick till tyckte jag att jag fick till riktigt bra, men jag vet ställen jag kan göra det bättre, sa Matts efter sitt första åk.

Mattias lyckades sluta precis utanför topp 30 i sitt första åk med en 31:a plats, och Kristoffer låg 36:a  inför andra åket.

André fick inte riktigt till sitt första åk och slutade som 40, och valde därför att stå över andra åket till förmån för söndagens slalomtävling.

Inför andra åket drog molnen in över backen och snön började så småningom falla. När det var dags för Matts att åka var nysnön ett faktum, men det var inget han ville lägga någon skuld vid när han tagit sig i mål.

– Snön som kom gjorde sitt, men det vill jag inte skylla på. Men det gjorde det helt klart svårare, sa Matts efter sitt andra åk.

Han slutade 6:a, och känslan efter att ha tappat två placeringar, men ändå bli sexa i världen i storslalom, visade sig vara blandad.

– För några veckor sedan hade jag varit nöjd med en sjätteplats, men nu när jag vet att det var möjligt med mer vet jag inte riktigt vad jag tycker. Det kommer nog kännas bättre imorgon.

Senaste världscuptävlingen inför VM slutade Matts 2:a, och det gav honom självförtroende inför VM, men han är fortfarande ödmjuk kring prestationen.

– Jag ska inte få hybris för att jag haft en pall. Det är så små marginaler det handlar om. Jag känner att det finns mer att ta av eftersom det var ett dåligt andraåk. Jag tycker att jag kunde gjort det branta partiet bättre och jag var lite passiv. Det var ett riktigt skit-åk, och jag vet att det finns åkning i mig för bättre resultat.

Mattias och Kristoffer slog sig båda in bland topp 30 och slutade 27:a respektive 29:a. 

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info