Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

Olsson snabbast i världen

18 DEC 2017 20:21
Matts Olsson, Valfjällets SLK, är snabbast i världen. Det var han i alla fall ikväll i italienska Alta Badia när det var världscuptävling i parallellstorslalom.
  • Uppdaterad: 18 DEC 2017 21:33

Matts hade inte en enkel väg till finalen. En väg som började med ett möte med ryssen Aleksander Andrienko, och efter en vinst där gick vägen till semifinal via Stefan Brennsteiner, Österrike och Filip Zubcic, Kroatien.

Väl framme i semifinal ställdes Matts mot ingen mindre än österrikaren Marcel Hirscher, och efter att Matts slagit ut den starke österrikaren ställdes han mot ytterligare en utmaning i norrmannen Henrik Kristoffersen i final.

Men varken Hirscher eller Kristoffersen var något problem för Matts som ikväll för första gången i sin karriär stod högst upp på pallen i världscupen. Matts tredje världscuppallplats i karriären.

– Det var grymt kul, jag trodde inte det skulle komma idag men det var välkommet. Inför finalen var jag lugn faktiskt. Jag hade tron på att jag skulle kunna ta det i finalen också eftersom jag slog ut Hirscher i semin och det bygger ju självförtroende, så jag trodde det skulle gå, sa Matts direkt efter tävlingen.

André Myhrer, Bergsjö Hassela Alpina, blev utslagen mot Hirscher i kvartsfinalen och slutade 6:a.

– Jag är enormt glad för Matts skull, han är så fruktaksvärt värd det här, kul för hela teamet. Nu har vi tre pallplatser på tre olika killar på inlednignen av säsongen. Min egen prestation är jag rätt nöjd över även om jag är frustrerad över att inte kunna knyta ihop det med Hirscher. Dock fick jag köra i den lite långsammare banan mot honom och då blir det såklart svårt, därför är Matts prestation desto större som faktiskt vinner mot honom i den röda banan, så jävla bra, sa André efter dagens tävling.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info