Hoppa till sidans innehåll

Olsson tvåa i Garmisch Partenkirchen

29 JAN 2017 13:45
De svenska åkarna visade under helgen att VM-formen är mer och mer på gång när Matts Olsson, Valfjällets SLK, tog herrarnas första pallplats i storslalom på 11 år och Kajsa Kling, Åre SLK, radade upp två topp 10 placeringar. Foto: Heinzpeter Platter
  • Skapad: 29 JAN 2017 13:45

Matts, som tillsammans med Mattias Rönngren, Åre SLK, stod på start i herrarnas storslalom i Garmisch Partenkirchen, Tyskland, visade storform på söndagen.

Matts första åk var riktigt snabbt när han med startnummer 23 klämde sig in på en imponerande 3:e plats.

– Det kändes riktigt bra. Jag hade koll på läget under hela åket, sen vet en aldrig hur långt det räcker. Men det var skönt att det inte bara var säkert utan också snabbt, sa Matts efter sitt första åk.

I andra åket fortsatte han åka väldigt tryggt och snabbt och han lyckades även klättra en placering och slutade 2:a. Karriärens första pallplats i världscupen för Matts, och den första storslalompallen för herrarna sedan Fredrik Nyberg 2006.

– Det är helt fantastiskt kul. Jag är överlycklig och det är verkligen ett jätteresultat för mig. Inför andra kände jag att jag kunde luta mig lite mot det första åket eftersom det var så pass bra och att jag visste att jag inte var helt utanför komfortzonen. Under andra åket var det lite stökigare än första men ska jag vara ärlig minns jag inte så mycket av mitt andra åk. Jag minns bara att det var så skönt att komma i mål och se grön skylt. Det var liksom som en pust. Jag såg att jag låg först och kunde andas ut när jag förstod att det skulle räcka till pallplats.

Att resultatet kommer nu bara två veckor innan VM i St. Moritz är så klart också något som Matts är nöjd över.

– Säsongen är inte slut och det känns kul att jag kunde visa att jag har på VM att göra. Jag tycker att jag har fått till det bra på träning och det är jäkligt skönt att få till ett race som bevisar att jag kan prestera, fortsätter Matts.

Huvudtränare Heinzpeter Platter var så klart mycket nöjd med vad han såg i dagens tävling.

– Vi visste redan innan att han åker jättebra skidor och idag tyckte vi att han kunde ta sig in på pallen. Han åker så lugnt och fint och det är inga problem alls i hans åk och då ger det resultat.

Mattias åkte tyvärr ur i första åket och tog sig inte vidare.

Damernas farthelg i Cortina d’Ampezzo, Italien, inleddes med störtlopp och Kajsa var redo på start.

Kajsa fick till ett bra åk där hon inte låg långt efter vid första mellantiden. Hon fick till ett snabbt linjeval och på flera ställen där många åkare haft problem fick hon till ingångarna på ett bra sätt och åket räckte till en fin 8:e plats.

På söndagen fortsatte Kajsa leverera stabil åkning när det var dags för Super G. Även då visade hon att hon kommer närmre och närmre VM-formen när hon slutade 9:a. 

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info