Hoppa till sidans innehåll

Pallplats för Hansdotter

08 JAN 2017 15:50
Dagens slalomtävlingar i Maribor, Slovenien, och Adelboden, Schweiz, hade blandade framgångar för de svenska åkarna. Säsongens första pallplats för damerna och en sjätteplats för herrarna. Foto: Bildbyrån
  • Skapad: 08 JAN 2017 15:50

Frida Hansdotter, Norbergs SLK, var först ut i damernas slalom och även om det är svårt att veta hur långt en inledningstid ska räcka visade den sig stå sig bra. Frida låg nämligen trea inför andra åket.

– Det känns som att jag är ännu närmre min gamla form. Jag kan lägga lite materialstrul bakom mig och istället har börjat få tillbaka att det känns kul att åka och att jag har mer att ge, sa Frida till SVT efter sitt första åk.

Nästa svensk att ta sig till andra åket var Emelie Wikström, IFK Sävsjö, som inför åket hade målsättning att ta sig in på topp tio, vilket hon lyckades med när hon tog sig i mål på sjunde snabbaste tid och inför andra åket låg hon åtta.

– Jag kom in i det bra tycker jag. Det går fort så det är viktigt att vara med och det känner jag att jag var. Och så är det så klart skönt att komma ner och se att jag är på en ensiffrig placering, sa Emelie till SVT.

Tredje svensk att ta sig till andra åket var Sara Hector, Kungsbergets AK, som i gårdagens storslalom gjorde en bra säsongsdebut i världscupen. Efter första åket låg hon på en 27:e plats.

I andra åket fortsatte Frida ösa på och lyckades försvara sin tid och tog därför säsongens första pallplacering när hon slutade 3:a.

– Det känns så klart jättebra! Så kul att vinna. Jag har känt att jag har varit där och nosat ett par tävlingar nu och i dag fick jag allt att klaffa, sa Frida efter sitt andra åk.

Emelie som låg bra till efter första åket fick inte riktigt till samma fart i andra och tappade placeringar. Hon slutade på en 17:e plats, men kunde ändå glädjas med lagkompisens framgång.

– Det betyder så mycket för laget det här. Jag är besviken på mig själv men jättekul för Frida. Hoppas jag kan få till två bra åk snart så jag kan vara en glad Emelie två gånger per tävling istället för en glad och en sur Emelie, sa hon till SVT efter sitt andra åk.

Sara plockade en placering i sitt andra åk och slutade på en 26:e plats. Dagens segrare i damernas slalom var Mikaela Shiffrin, USA.

I herrarnas slalom i Adelboden, Schweiz, började vädret klart och fint, men efter de första åkarna drog dimman in över tävlingsbacken.

Första åket fullföljdes, men inför andra åket hade väderförhållandena blivit så tuffa att andra åket sköts upp.

André Myhrer, Bergsjö Hassela Alpina, hade som enda svensk tagit sig vidare från första åket på en 5:e plats, och i andra åket tappade han en placering och slutade 6:a.  

Anton Lahdenperä, Gällivare SK, var stabil i sitt försat åk, men tyvärr täckte inte tiden för att kvala till andra åket.

Mattias Hargin, Huddinge SK, och Jens Byggmark, Tärna IK Fjällvinden, åkte ur i första åket.

Vinnare i herrarnas slalom var Henrik Kristoffersen, Norge. 

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info