Hoppa till sidans innehåll

Premiär för Nocco Alpine Elite Tour

23 NOV 2017 09:30
Till helgen drar Nocco Alpine Elite Tour igång i Funäsdalen, en nysatsning där Sveriges bästa alpin-åkare får vara med och tävla.
  • Uppdaterad: 24 NOV 2017 09:58

Inför säsongen 2017/2018 har Svenska Skidförbundet tagit fram en ny tävlingsserie för juniorer och seniorer som heter Nocco Alpine Elite Tour och består av fjorton deltävlingar med final i Lycksele den 17-18 februari. På deltävlingarna innan den 31 december är det de hundra bäst rankade åkarna i Sverige som är kvalificerade att delta i tävlingarna, efter nyår är Nocco Alpine Elite Tour öppen för alla.

- Den är skapad för att samla de bästa svenska skidåkarna i en serie som avgörs under vintern. Vinsten är ära och prispengar, säger Olle Danielsson, nationell alpin chef på Svenska Skidförbundet.

På lördagen och söndagen, den 25 och 26 november, körs premiären i Funäsdalen och arrangeras av Funäsdalens Slalomklubb. Under helgen är det tävlingar i storslalom som kommer köras av både damer och herrar.

- Med Nocco Alpine Elite Tour vill vi göra attraktiva och rättvisa tävlingar som är omtyckta av åkarna och roliga att delta i och se på, säger Olle Danielsson.

Helgen därefter, den 2 till 3 december, arrangeras Nocco Alpine Elite Tour i Arvidsjaur och anmälan är öppen. IFK Arvidsjaur Alpina kommer arrangera två slalomtävlingar. Information om tävlingen och inbjudan hittar ni via den här länken.

Kolla in videon om Nocco Alpine Elite Tour på vår Facebook-sida.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info