Hoppa till sidans innehåll
Foto: Klas Rockberg

Premiär för svensk alpinsatsning

26 NOV 2017 17:55
I helgen gick startskottet i Funäsdalen för Svenska Skidförbundets nysatsning Nocco Alpine Elite Tour. Det är en ny tävlingsserie för svenska juniorer och seniorer som Svenska Skidförbundet har skapat inför den här säsongen.
  • Uppdaterad: 26 NOV 2017 20:09

Funäsdalens Slalomklubb arrangerade i helgen två tävlingar i storslalom i Nocco Alpine Elite Tour. Under lördagens tävling briljerade och vann Ylva Stålnacke, Kiruna BK och Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK Skalp.

– Inför tävlingen kände jag att formen i storslalom har börjat släppa lite vilket gjorde att jag gick in med bättre självförtroende än vad jag gjort på länge, säger Ylva Stålnacke.

Efter första åket vid söndagens storslalomtävling ledde Gustav Lundbäck, Luleå AK, och finska Riikka Honkanen. Bästa svenska på damsidan var Sara Rask, Sollentuna SLK, som åkte in sig på en tredje plats i första åket.

I andra åket körde Sara Rask upp sig till en första plats och tog hem söndagens tävling.

– Jag vågade stå på och binda ihop det. Även om jag gjorde misstag så släppte skidorna ändå, säger en glad Sara Rask efter målgången. 

I herrarnas tävling var det ytterst nära att Gustav Lundbäck försvarade sin första plats från det första åket. Han slutade på en andra plats, nio hundradelar efter tysken Fabian Gratz.

– Det var inget bra andra åk. Det blev mycket hackigt och jag var mer ren i det första åket. I andra åket fick jag sladda in lite mer för att inte missa käpparna, säger Gustav Lundbäck.

Helgen i Funäsdalen sammanfattar söndagens vinnare Sara Rask som väldigt lyckad.

– Jag tycker om Funäs, det är en rolig backe. Jag har kört mycket här när jag var liten så jag känner till den. Och idag var snön perfekt, speciellt i andra åket, säger Sara Rask.

Nästa helg, den 2 till 3 december, arrangeras Nocco Alpine Elite Tour i Arvidsjaur. IFK Arvidsjaur Alpina kommer då arrangera två slalomtävlingar. Information om tävlingen och inbjudan hittar ni via den här länken.

Ylva Stålnacke, Kiruna BK, under lördagens tävling i storslalomNocco Alpine Elite Tour I Funäsdalen 25 till 26 november

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info