Hoppa till sidans innehåll
Foto: Matic Klansek, Bildbyrån

Premiärpoäng för Monsén

26 FEB 2017 18:11
Farthelgen har varit fylld av framgångar i både världscupen och Europacupen, med både svenska damer och herrar som knipit goda placeringar. Foto: Bildbyrån
  • Skapad: 26 FEB 2017 18:11

Helgen började med damernas alpina kombination i Schweiziska Crans-Montana där tävlingen blev minst sagt händelserik med inte mindre än 14 uråkningar, där ibland Kajsa Kling, Åre SLK, tillsammans med flera andra toppåkare.

På lördagen när det var dags för Super G slog Kajsa till med sin sjunde topp-10 placering när hon slutade på en 6:e plats. Hon har visat en fantastiskt stabil form senaste tävlingarna, och speciellt i Super G där hon nu har fyra topp-10 placeringar i år.

Samtidigt som Kajsa visar att hon håller den svenska fartkulturen på en stabilt hög nivå är det inte brist på tillväxt från yngre svenska åkare.

När herrarnas världscup i norska Kvitfjell körde helgens andra störtlopp slog Felix Monsén, Åre SLK, också till med ett lovande resultat.

Felix, som på VM i St. Moritz blev 16:e i störtloppet, startade som 53:a och lyckades för första gången i sin karriär knipa åt sig världscuppoäng när han slutade på en imponerande 29:e plats.

Felix är första svenska fart-åkare att ta sina premiärpoäng i störtlopp sen Hans Olsson, IFK Mora Alpina, gjorde det 2006, och att det var i just Kvitfjell är lite speciellt eftersom det var där Felix gjorde sin vc-debut 2015.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info