Hoppa till sidans innehåll

Revansch för Kling

22 JAN 2017 14:57
Världscuphelgen avslutades med damernas Super G i Garmisch Partenkirchen, Tyskland och herrarnas slalom i Kitzbühel, Österrike. Foto: Bildbyrån
  • Skapad: 22 JAN 2017 14:57

Att resa sig upp när en möts av motgångar kan vara väldigt tufft, men Kajsa Kling, Åre SLK, visade idag att hon kan göra just det, när hon stod för dagens bästa svenska resultat. Hon hade startnummer ett och var fylld av revanschlusta efter att ha två tunga tävlingar i ryggen med en 26:e plats i Altenmarkt-Zauchensee, Österrike, och en 29:e plats i gårdagens störtlopp.

Hon visade att hon är i form och att hon kan åka fort när hon först ut i Garmisch Partenkirchen fick till ett åk som räckte till en fin 8:e plats, endast sju tiondelar från pallplatsen.

– Övre delen var bra. Sista branten innan flacken var jag lite avvaktande men fick ändå med mig bra fart. Jag är väldigt nöjd med en åttondeplats med tanke på de senaste resultaten, sa Kajsa efter sitt åk.

Även Kajsas tränare Kurt Mayr var nöjd med vad han såg idag.

– Idag fick Kajsa till ett bra åk. Efter gårdagens störtlopp känns det som ett bra svar på tal. Hon kan åka fort.

Lara Gut, Schwiz, vann damernas Super G.

Tyvärr drabbades istället våra svenska herrar i världscupslalomen av motgångar. André Myhrer, Bergsjö Hassela Alpina, Mattias Hargin, Huddinge SK, Anton Lahdenperä, Gällivare SK, Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK Skalp, Gustav Lundbäck, Luleå AK och Emil Johansson, SK Vitesse, stod inför en av säsongens tuffaste slalombackar, Ganslernhang, i Kitzbühel.

Ganslernhang hade inför dagens tävling byggts upp med många tvära kanter och kullar på ett sätt som tvingade åkarna att inte bara fokusera på hur de skulle ta svängarna utan även hur de skulle parera den minst sagt böljande terrängen.

Det gjorde att minsta misstag skulle straffa många av åkarna hårt. Anton var den enda svenska åkare som tog sig hela vägen i mål och efter sitt åk satte han ord på hur svåråkt det var idag.

– Jag är inte nöjd. Det skakar och slår så mycket att en knappt ser käpparna och då är det svårt att få ner rena skär i svängarna.

Anton missade andra åket med bara ett par tiondelar.

Mattias gränslade en port och även han berättade hur pass utmanande dagens tävlingsbacke var.

– Det studsar och far i banan så det är ganska svåråkt, men fram till jag gränslade kändes det nog ändå okej.

Även Kristoffer, Gustav och Emil missade att ta sig hela vägen ner i mål, och enligt Gustav var det den svåraste backe han varit med om, och det vittnar första åkets 26 uråkningar om.

André som haft lite problem med ryggen kände av den från tredje käpp och var tvungen att avbryta sitt åk. Nu väntar vila för André som inte alls tappat siktet på VM i St. Moritz, Schweiz, om drygt tre veckor. 

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info