Hoppa till sidans innehåll
Foto: Klas Rockberg

Seminarium ska utveckla alpin-träning

04 APR 2017 14:11
Under två dagar har riksgymnasietränare och landslagstränare tillsammans med forskare samlats i Åre för att tillsammans försöka utveckla alpin träning inför framtiden.
  • Skapad: 04 APR 2017 14:11

Jonas Enqvist, som är Athletic Director för alpinlandslagen, är en av de som håller i tränar-seminariedagarna.

– Vi har haft seminariedagar för riksgymnasietränare och landslagstränare och tanken är att vi vill skapa ett möte för tränare och olika forskare där de kan dela med sig av sina sätt att se på prestationsoptimering, och att vi tillsammans sen har workshops och så som gör att vi hittar nya sätt att förbättra vår verksamhet. Jag tycker att vi har mycket kunskap inom organisationen som vi måste ta till vara på och ett steg är ju faktiskt att vi lyfter den till ytan och presenterar den och att både tränare och forskare får beskriva sitt sätt att se på vår idrott och där finns det jättemycket kunskap som kommer lyfta verksamheten i framtiden.

Inom alpinidrott finns det många källor till kunskap, men det kan vara svårt att koordinera den och lyckas ta tillvara på allas erfarenheter, och därför har en grupp av landets tränare blivit inbjudna till Åre för att kunna dela med sig av sina erfarenheter.

– Det är viktigt att ta till vara på kunskapen som finns i organisationen och sprida den, och vi försöker hela tiden se till att ta tillvara på tränarnas kunskap för att också kunna inspirera till nya synsätt och nya sätt som kan integreras med verksamheten och anpassas till verksamheten. Det har varit jätteintressanta diskussioner och det har varit väldigt roligt att träffa alla gymnasie- och landslagstränare. Det har kommit fram en del nya idéer som vi ska gå vidare på och faktiskt använda i vår forskningsverksamhet och även att vi kommer tillämpa vissa nya saker inom träningsmonitorering ute i verksamheten, så det är kul, fortsätter Jonas.

I slutändan är det viktigaste än då att kunskapen kommer till gagn för utövaren och dess personliga utveckling inom sporten, och det är Jonas övertygad om att seminariedagarna kommer göra.

– Jag tror absolut att detta kommer ha effekt i slutändan annars skulle vi inte göra det. Det vi sitter och pratar om handlar hela tiden om utövarens bästa och det handlar om att ta små steg hela tiden och konstant förbättras. Det är målet med hela utbildningen, avslutar han.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info