Hoppa till sidans innehåll
Foto: Klas Rockberg

Skistar Winter Games Sälen

06 APR 2017 16:51
Skistar Winter Games Sälen och Ski Funtastic i Lindvallen är i full gång och redan på onsdagen drog aktiviteterna igång med storslalomtävling, men bara för att storslalomtävlingarna är över betyder det inte att aktiviteterna tagit slut.
  • Uppdaterad: 06 APR 2017 17:24

Skistar Winter Games Sälen är en tävling som sträcker sig till söndag 9 april, som bjuder på fullt med aktiviteter för alla som älskar skidåkning. Med en stor del av landslags-åkare på plats är chanserna goda att du kan springa på din idol om du rör dig i området.

Aktiviteter som autografsigneringar, föreläsningar och tävlingar gör det möjligt för alla med skidåkning som intresse att träffas och avsluta säsongen på topp.

Under helgen kommer Mr Ski Funtastic, Miss Ski Funtastic, och Ski Funtastic Junior koras i slalomtävlingarna där herrarna tävlar på fredagen, damerna på lördagen och juniorklassen på söndagen.

Det är som vanligt Malungs Slalomklubb som arrangerar slalomtävlingarna på våren i Sälen, och har gjort det ända sedan 1980. I början var det en ren damtävling och tanken var då att det skulle vara en FIS-tävling där alla damåkare, ung som gammal, var välkomna.

Tävlingarna har utvecklats till att bli en både dam- och herrtävling, men målsättningen att alla ska få chansen att tävla mot alla består. Därför är det ett strålande tillfälle att kunna mäta sig mot Sveriges duktigaste skidåkare oavsett ålder.

Men det är inte bara tävlingar som gör det värt att vara med på Skistar Winter Games Sälen. Seminarierna, som anordnas i konferensrum Lavinen på Experium i Sälen, är tänkta att öka förståelsen för träning relaterat till skidåkning. De riktar sig främst till föräldrar och tränare, men självklart är alla välkomna.

Torsdag 6 april 19:00 – Cecilia Agnvall – Skador hos unga alpina skidåkare och hur de kan förebyggas

Fredag 7 april 19:00 – Tobias Fellman & Jonas Engqvist – Effektiv och långsiktig träning

Lördag 8 april 17:00 – Thomas Fogdö – Ta kontroll över din prestation

 

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info