Hoppa till sidans innehåll

Slalomtävlingar i Arvidsjaur

03 DEC 2017 13:54
IFK Arvidsjaur Alpina hade fixat fina förhållanden till helgens Nocco Alpine Elite Tour. Under lördagens och söndagens herrtävlingar fanns det chans att vinna startplatser till den kommande veckans europacuptävlingar i Fjätervålen.
  • Uppdaterad: 15 DEC 2017 12:45

I helgen arrangerade IFK Arvidsjaur Alpina slalomtävlingar i Arvidsjaur. På lördagen vann Hanna Ögren, UHSK Umeå, och Björn Gabrielsson, IFK Falun Alpin, efter två stabila slalomåk vardera.

– Det känns riktigt skönt att vinna idag efter hård träning. Åkningen flöt på bra med inga direkta missar i andra åket och bara någon miss i första åket, säger Björn Gabrielsson.

Söndagens slalomtävling för damerna fortsatte på likadant vis som under lördagen. Hanna Ögren åkte starkt även då och låg på förstaplats inför det andra åket. Hon höll ihop åkningen och tog sin andra seger den här helgen.

– Första åket tyckte jag gick riktigt bra. Det harvade ganska mycket i andra åket men jag tog mig i mål, säger Hanna Ögren.

– Den här helgen har varit bra och det känns skönt att vinna igen, säger Hanna.

Vinnare av herrarnas tävling blev lettländaren Miks Zvejnieks. Jesper Persson, Östersund Frösö SLK, premiärtävlade i helgen efter uppehåll på grund av skada och blev bäste svensk på en andraplats i söndagens slalomtävling.

– Det strulade lite i första åket men andra gick bra. Men det var betydligt bättre idag än igår i alla fall, säger Jesper Persson

– Igår var jag nervös för att det var första tävlingen efter min skada men idag kunde jag slappna av och köra lite mer som jag brukar, säger Jesper.

Tack vare Jesper Persson och Björn Gabrielsson topplaceringar i helgen, vann de både startplatser till den kommande veckans europacuptävlingarna i Fjätervålen, den 5 och 6 december.

LÄS ÄVEN: Premiär för svensk alpinsatsning

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info