Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

Snart dags för alpin världscuppremiär

21 OKT 2017 09:00
Den alpina världscupen börjar närma sig! Med storslalompremiär i Sölden, Österrike, 28–29 oktober, och slalompremiär i finska Levi, 11–12 november, är det bara veckor innan de svenska dam- och herråkarna åter ska börja slåss om pallplatser.
  • Uppdaterad: 21 OKT 2017 09:00

Herråkarna är Matts Olsson, Valfjällets SLK, André Myhrer, Bergsjö Hassela AK, och Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK Skalp.

– Alla är där de ska vara och vi åker till Sölden för att vinna. Matts har så klart andra förväntningar på sig nu än vad han hade för ett år sedan. Nu är han topp sju i världen och därför åker vi dit för att vinna. Vi börjar på topp, säger herrtränare Heinzpeter Platter.

Damåkarna är Frida Hansdotter, Norbergs SLK, Sara Hector, Kungsbergets AK, Emelie Wikström, IFK Sävsjö, Ylva Stålnacke, Kiruna BK, Magdalena Fjällström, Tärna IK Fjällvinden, och Estelle Alphand.  Även damåkarna förbereder sig för fullt inför storslalompremiären.

 – Jag tycker att de är där de ska vara inför Sölden. Jag har bland annat förhoppningar på Sara Hector. Hon ska försöka vara topp-10, och sen ska vi ha minst tre som kvalar till andra åket, säger damtränare Lars Melin.

Maria Pietilä Holmner väljer att avstå världscuppremiären i Sölden på grund av känningar i ryggen.

– Det har smugit sig på under försäsongen när det har blivit mer och mer skidåkning. Jag känner att jag i nuläget inte kan prestera och belasta på den nivå jag önskar och därför har jag bestämt att avstå premiären.

Maria har tagit beslutet för att ge sig själv bästa möjliga förutsättningar inför stundande mästerskapssäsong.

Två veckor efter storslalompremiären är det dags för slalompremiär i Levi, och även där är förväntningarna stora. Vid förra årets slalompremiär tog Kristoffer Jakobsen världscupen med storm när han slutade 12:a i sina andra världscuptävling i karriären.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: This is a mailto link

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info